У сусрет бициклистичкој 60. Трци кроз Србију: Крунисање победника на новосадском Тргу слободе

Бициклистичка, јубиларна 60. Трка кроз Србију одржаће се од 1. до 3. септембра, ако буде повољна ситуација са коронавирусом.
trka 1
Фото: Trka kroz Srbiju

Организатори за сада раде све с надом да ће се стећи услови да се у том периоду окупе бициклисти који ће прећи трасу од Источног Сарајева, преко Златибора, Мионице, Београда, Пожаревца и последњу етапу од Зрењанина до Новог Сада, где ће на Тргу слободе бити крунисан победник. Директор трке Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић у протекла три дана обишли су трасу трке и градове домаћине етапа. Кренули су у обрнутом смеру, дакле од Зрењанина и Српске Атине у којој су се састали са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином.

– Организовали смо и сусрете углавном са представницима општина и члановима спортских савеза. Све иде по плану. Верујемо да ће ситуација са коронавирусом до почетка септембра бити боља и да ћемо моћи да реализујемо догађај – истакао је Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Фото: Саша Гајичић и Владимир Куваља током посете Зрењанину, фото: Трка кроз Србију


Репрезентација у Бугарској

На срећу, стекли су се услови да може да се пређе бугарска граница па ће репрезентација Србије учествовати на првој међународној трци ове сезоне. Потребан је био валидан негативан тест на коронавирус, што су шесторо бициклиста и стручни штаб одрадили. Предвођени нашим најперспективнијим друмашем Вељком Стојнићем из Сомбора, данас и сутра возиће трку Романским стазама, да би после дана паузе почела Трка око Бугарске у четири етапе. Поред Стојнића, у екипи су Марко Даниловић, Стефан Стефановић, Ђорђе Ђурић, Душан Веселиновић и Адмир Колашинац. С њима су селектор Ненад Јовановић и помоћници Милош Миладиновић и Младен Митровић.


Он је уједно и спортски директор Трке Београд – Бањалука, која је у календару одмах после Трке кроз Србију од 4. до 7. септембра. У случају још увек тешког стања са епидемијом, организатори ће разматрати други датум.

– Ако још увек буде на снази забрана окупљања више од 100 људи, гледаћемо да одложимо Трку кроз Србију за крај септембра, а термин ћемо одредити у договору са Међународном бициклистичком унијом, јер је трка у њеном календару. За сада је пријављено 20 екипа, па ако будемо морали да смањимо број бициклиста на 100, уместо 170 колико их максимално може да их буде по прописима на трци, смањићемо и број екипа. Гледаћемо да се прилагодимо ситуацији – казао је Гајичић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести