У Тарагони данас почињу Медитеранске игре

Данас у Тарагони, у Шпанији почињу 18. Медитеранске игре, на којима ће наступити преко 4000 спортиста из 26 земаља у 33 спорта.
rvanje
Фото: Рвачка репрезентација пред пут у Шпанију, фото: ОКС

Тим Србије чини 139 спортиста који ће наступити у 27 спортова током 10 дана такмичења на 16 локација у Тарагони и околини. Први пут Тарагона кренули су пливањи, стрелци, кајакаши, рвачи, мачеваоци,  такмичари у једрењу, бадминтону, стреличарству, дизању тегова, триатлону, гимнастици, рукомету, каратеу и скијању на води.

Рвачу Давору Штефанеку, освајачу златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру ће припасти част да  данас на церемонији свечаног отрварања Медитеранских игара носи заставу Србије.

На претходним медитеранским играма одржаним у турском Мерсину, спортисти Србије су освојили укупно 34 медаље, од чега 12 златних, 11 сребрних и 11 бронзаних у 12 различитих спортова. Најуспешнији су били стрелци са укупно 7 медаља.

Са спортистима су у Тарагону отпутовали и потпредсеник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић и генерални секретар Ђорђе Вишацки. Председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић ће се нашој делегацији придружити 25. јуна.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести