Удовичић: Дуплиране награде за освајаче медаља на ОИ

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић саопштио је данас да ће бити дуплиране награде за освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Како је саопштено, на самом почетку Олимпијских игара, Влада Републике Србије донела је Уредбу о националним спортским признањима и новчаним наградама којом су повећане награде за освојене медаље.

Највеће новчане награде за освајаче медаља у историји српског спорта износе: 70.000 евра за освојену златну медаљу, 60.000 евра за освојено сребро, а освајачи бронзане медаље биће награђени са по 50.000 евра.

Тиме је висина награда дуплирана у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

"Држава Србија је увек уз наше најбоље спортисте, што смо током претходних годину дана јасно показали, прво са никад већом помоћи систему спорта како би се што лакше пребродили изазови пандемије, а сада драстичним повећањем награда за освајаче медаља", навео је Удовичић у саопштењу.

"Остварили смо приоритетни циљ да се наши спортисти за Олимпијске и Параолимпијске игре припремају у најбољим могућим условима и свакодневно им били на располагању за испуњење свих њихових потреба током припремног процеса. Уредбом којом повећавамо награде за освајаче медаља желимо да пружимо додатну подршку и подстрек нашим најбољим спортистима. Србија је лидер у региону по издвајањима за освојене медаље, и у самом светском врху. Висина награде је дуплирана у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012. године и идентична за освајаче одличја у екипним и појединачним спортовима, као и за олимпијце и параолимпијце. Сада нам преостаје да уживамо у наступима наших најбољих спортиста на Олимпијским играма и свим срцем заједно навијамо за њих”, изјавио је министар Удовичић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести