Удовичић: Пуно ми је срце, Србија идеалан домаћин

БЕОГРАД: „Пуно ми је срце данас када можемо да угостимо најбоље бацаче кугле на свету, да се надамо светском рекорду и да покажемо свима да смо идеални домаћини највећих међународних такмичења, каже министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić Foto: Tanjug/video
Фото: Министар омладине и спорта Вања Удовичић Фото: Танјуг/видео 

Он је уживо дошао да подржи атлетски митинг "Добаци до 22" који се одржава у склопу промоције Светског дворанског атлетског првенства у Београду, а испробао се и у бацању кугле.

"Последњих пет година Србија и Београд су показали да имају отворено срце, да смо земља која свима пожели најбољу добродошлицу и да се сви овде осећају као код куће. Такође, показали смо да не постоји такмичење које не можемо да организујемо, постала нам је свакодневница да имамо домаћинство неког великог међународног такмичења", рекао је Удовичић Танјугу.

Ово је само једно у низу такмичења у промоцији СП 2022, а мислим да још нисмо ни свесни колико је значајно то такмичење, додао је Удовичић.

"На Европском првенству смо доказали да можемо да се носимо са таквим изазовом, организовали смо врло комплексно спортско такмичење из свих углова и сада стандард подижемо на виши ниво организацијом СП, у спорту који ће се преносити у више од 200 земаља, где ћемо на најбољи начин моћи да промовишемо наш град и нашу земљу", истиче Удовичић.

Такође, како је навео, то је доказ колико смо оправдали поверење и колико смо спремни да се ухватимо у коштац са изазовима.

"Мислим да је ово СП круна, а у наредне две године имамо и СП у рвању, ЕП у одбојци за жене, СП у веслању, Европске студентске игре... Боримо се за организацију још великих такмичења, боримо се да наши грађани најбољи спорт гледају у својој земљи и да наши спортисти бележе најбоље резултате у својој земљи", нагласио је министар Удовичић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести