Удовичић: Сајам спорта постао препознатљив бренд

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да је предстојећи, седми по реду, Сајам спорта постао нови спортски бренд и место где грађани долази да упознају шампионе, а странци систем српског спорта.
udoviccich_izj
Фото: Танјуг (Видео)

Сајам спорта, који традиционално организују Министарство омладине и спорта (МОС) и Спортски савез Србије (ССС) под слоганом "Пут успеха" одржаће се од 23. до 25. новембра на Београдском сајму.

"Као што смо најавили прошле године у овој смо већ оборили све рекорде, и по броју организованих такмичења и по броју медаља. Ова година је најуспешнија икада за српски спорт и нећемо на томе да се зауставимо", истакао је Удовичић на конференцији за медије.

Он је посебно честитао председнику ССС Давору Штефанеку на вицешампионској титули на првенству света наводећи га као пример да се може успешно бавити спортом и бити на одговорној функцији.

Такође, најавио је долазак гостију из иностранства на Сајам спорта, пре свега из региона, а већ се зна да ће на отварању бити и прослављени српски фудбалер Дејан Станковић.

Први човек ССС Штефанек захвалио се Удовичићу на лепим речима, Министарству на подршци и позвао децу пре свега да посете Сајам спорта и друже се са шампионима.

Директор Сајма спорта Немања Свјетличић истакао је да ће на Сајму бити више од 20 активационих зона, много новитета, предавања, едукационих семинара.

Поред организатора публици ће се представити и Министарство одбране Републике Србије, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Секретаријат за спорт и омладину града Београда, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Антидопинг агенција Републике Србије, Олимпијски комитет Србије, Параолимпијски комитет Србије, високо школске институције, као и преко 100 територијалних спортских савеза, 89 националних гранских савеза, седам удружења из области спорта и многи излагачи спортске опреме, реквизита, суплемената, пехара и медаља...

Сајам ће се одржати у Хали 1, док је хала 1а резервисана за 13. Национални семинар Спортског савеза Србије, али и многобројна предавања, панел дискусије и радионице Антидопинг агенције Републике Србије и Олимпијског комитета Србије.

Улаз на Сајам биће бесплатан.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести