Удовичић: Сви да будемо јединствени и одговорни

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић позвао је данас све у систему спорта на одговорно понашање како би се спортисти и спортски радници заштитили од коронавируса.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Заједничка порука је одговорно понашање у систему спорта, свако од нас у свом систему има снажан утицај на спортисте и спортске раднике. Заједно желимо да пошаљемо снажну поруку јединства и солидарности. Нема места паници, али важно је да се придржавамо свих мера Владе Србије. Да сви заједно будемо тим, да шаљемо одговорне и савесне поруке'', рекао је министар Удовичић на састанку са представницима Савеза у Палати Србија.

Он је активности током пандемије коронавируса поделио у три дела.

"Прво је да заштитимо грађане, све који су у систему спорта, од професионалаца до аматера јер је здравље на првом месту. Затим, организација такмичења на националном и међународном нивоу и треће да будемо у директној комуникацији, да видимо системски како ћемо функционисати. Сарадња је и до сада била добра, али желим да је подигнемо на још виши ниво. И да сви заједно имамо одговаран приступ да би живот функционисао и даље", истакао је Удовичић.

Представницима Савеза обратила се и докторка Душанка Матијевић, директора Градског завода за јавно здравље.

"Најважније је да је коронавирус, за сада, под апсолутном контролом у Србији. Наши епидимиолози раде 24 сата дневно. Немамо локалну трансмисију, надамо се да ће тако сто дуже и остати. Циљ је да епидемију развучено, да не бисмо имали велики број заражених, да се не оптерећује здравствени систем. На руку нам иде и време, вирус се не активира кад је температура виша од 20 степени", изјавила је она.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести