Уручена годишња признања најбољим џудистима Војводине

НОВИ САД: Џудо савез Војводине на свечаности приређеној у Хотелу “Нови Сад”, према одлуци Стручне комисије ЏСВ доделио је признања најбољим џудистима свих узраста за постигнуте резултате у 2019. години, а додељена су и признања заслужним за развој џудо спорта у Војводини.
d
Фото: Dobitnici godišnjih priznanja Džudo saveza Vojvodine/Dnevnik

Председник ЏСВ Мирољуб Ничић је истакао да је минула година била успешна, а да је циљ да се џудо утемељи у свим војвођанским општинама.

За најбољу такмичарку у Војвбодини проглађена је јуниорска репрезентативка, овогодишња вицешампионка Европе до 52 кг и једна од најперспективнијих српских џудискиња, чланица новосадске Славије Надежда Петровић. За најбоље у сениорксој конкуренцији проглашени су Милица Жабић (Славија) и Јован Нишкановић (Борац, Нови Сад), а у млађем сениорском узрасту Урош Маџаревиж (Словен, Рума) и Милица Цвијић (Славија).

Фото: Miroljub Ničić i najbolja džudistkinja Vojvodine Nadežda Petrović/Dnevnik

У конкуренцији јуниора признање је заслужио Никола Курјага (Рума), у кадетском узрасту Милица Латковић (Партизан, Кикинда) и Александар Стојков (Младост, Бечеј), млађем кадетском узрасту Андријана Кртенић (Јединство, Качарево) и Стефан Зубовић (Словен, Рума).

Код старијег пионирског узраста Јована Стјепановић (Цемент, Беочин) и Милан Булаја (Пролетер, Зрењанин). Од најмлађих девојчица и дечака лауреати су Душка Беквалац (Југовић, Каћ) и Јован Мицић (Џунс, Нови Сад).  

За најмлађу мушку екипу проглађен је Омладинац из Степановићева, а најбоља женска екипа је састав Славије из Новог Сада. Најуспешнији такмичар у инклузивном џудоу је Срђан Вуцеља из клуба Јамараши из Темерина.

Фото: Miroljub Ničić i najbolja seniorka Milica žabić/Dnevnik

Владимир Јовичић из новосадске Славије понео је епитет тренера године, а за најбољег судију признање је припало Светозару Отићу из Новог Сада. За допринос и развој џудоа као школског спорта плакета је додељена Светлани Вајнбергер Михелчић, а за развој инклузивног џудоа Сајонела Крга. Признања за допринос развоју џудоа припала су још Павлу Бајчетићу, једном од легенди џудоа у нашој земљи, као и новинару РТВ Војводина Синиши Оташевићу.  

М. Митровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести