УСКОРО СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ Ада спремна за госте

Потиски градић Ада ускоро ће по други пут бити домаћин Спортске олимпијаде радника Војводине - први пут су се најбољи радници спортисти из Војводине надметали у Ади и Молу 2007. године, а сада ће се од 7. до 9. Јула, по други пут у Ади, надметати на 13. смотри.
с
Фото: Савез Спорт за све Војводине

Непосредно пре жреба за 13. СОРВ у свечаној Сали скупштине општине Ада, одржана је конференција за новинаре којима су се обратили Золтан Билицки, председник Општине Ада, проф. др Милена Микалачки, председница Савеза спорт за све Војводине и Горан Милић, председник Олимпијског комитета СОРВ.

-Желим да вас све поздравим у име града домаћина, Општине Ада – биле су прве речи Золтана Билицког. – Били смо домаћини ове велике смотре радничког спорта 2007. и сада 2023. поново. Иза нас су четири године озбиљног рада. Требало је обновити бројне терене, неке реновирати, поједине изградити и срећни смо да ће се готови сви спортски догађаји одржати у нашој општини, осим куглања којем ће домаћин бити Сента. Одрадили смо велики посао и спремни смо за одржавање олимпијаде. Цео пројекат смо финансијски покрили уз велику и несебичну помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину И захваљујем им се на великој подршци. Општина Ада жели И овога пута да искаже своје спортске и туристичке потенцијале, уз уверење да ће се наши такмичари показати у правом светлу. Такође, припремили смо и богат културно уметнички програм за време манифестације, како никоме не би било досадно у нашем граду.

Председница Савеза спорт за све Војводине пофесор др Милена Микалачки је истакла да се Савез век труди да што више уздигне и унапреди раднички спорт. Спортске олимпијаде су увек прилика да то и покажемо. Има пуно спортских дисциплина у женској и мушкој конкуренцији, а што је најважније, истакла је др Микалачки, готово све дисциплине ће се одржавати у Општини Ада, која има све објекте и они су спремни за такмичење. То су утврдиле комисије Савеза. Уједно, председница Савеза се захвалила граду домаћину на одличној сарадњи током свих година олимпијског циклуса.

Фото: Савез Спорт за све Војводине

Горан Милић, председник Олимпијског комитета је, такође, поздравио све присутне, а потом рекао:

- Велико ми је задовољство да смо дошли на крај четворогодишњег циклуса. Иза нас су четири године великог, мукотрпног труда и рада. Утолико је наше задовољство веће. Захваљујем се посебно Општини Ада на свему учињеном, као и свима онима који су дали допринос да се на најбољи начин крунишу сви напори и да ова наша велика смотра у свему успе.

За крај, председник Општине Ада Золтан Билицки је рекао:

- Користим ову прилику да позовем све суграђане на свечано отварање Спортске олимпијаде радника Војводине 7. јула у 19 часова на фудбалском стадиону. Такође, позивам их да свих дана Игара буду активни током такмичења и проглашења најуспешнијих.

Конферененцији за штампу присуствовао је велики број званица и пријатаеља радничког спорта, а међу њима је био и Бранко Вујовић, председник Асоцијације спорт за све Србије.

У току јучерашњег дана у Ади је обављен и жреб, којем је присуствовао велики број представника региона, за такмичења у појединачној и екипној конкуренцији.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести