Успех бечејских радника спортиста на Покрајинском првенству

Трећи викенд августовског Покрајинсог првенства радника спортиста у Ади и Молу донео је највише радости представницима бечејске општине.
Архива ОРСВ/ Мирко Грабеж, Стана Бећански и Милорад Ракић
Фото: Архива ОРСВ/ Мирко Грабеж, Стана Бећански и Милорад Ракић

Потврда овакве констатације су три освојене златне медаље и обезбеђене визе за 13. Олимпијаду радника спортиста Војводине 2023. године у Ади.

- Стана Баћински је освојила прво место у појединачној женској конкуренцији у пикаду. Позлатила се у истом спорту и у мешовитом пару са братом Мирком Грабежом, као члан екипе ПЦ „Фадип“, па ће за две године бранити два олимпијска злата из Новог Бечеја. Обрадовао нас је златом и Роналд Фаркаш у тенису до 40 година старости, што значи да смо већ обезбедили три места на завршној смотри радника спортиста Војводине кроз две године. Мало је недостајало да то уради и репрезентација општине у средњем фудбалу. Пошто су у полуфиналу победили са 3:1 комшије из Новог Бечеја, у финалу су изгубили резултатом 0:4 од комшија са друге стране из Бачке Тополе. Слично је било минуле недеље у футсалу, где је репрезентација наше општине освојила друго место. Очекујемо да ће ове селекције наредне године на регионалним првенствима изборити право да се нађу 2023. године у Ади - рапиртирао је у име бечејских учесника  Милорад Ракић.

Последњег августовског викенда бечејски спортисти учествују у атлетици, малом фудбалу и спортском риболову. У трчању ће имати три представника, Бојана Јоцића, Братислава Јелића и Бојана Миљевића, екипа „Кнота“ ће бранити боје Бечеја у малом фудбалу, а у спортском риболову ће екипу „YУ Флора“ представљати Игор Секулић и Милош Цветић.

Додајмо да ће се у суботу, 28. августа, у Ади одржати и конференција за медије, на којој ће се сумирати овогодишње Покрајинско првенство радника спортиста и саопштити како теку припреме за организацију 13. ОРСВ у Ади 2023. године.      

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести