Успех БК Чарнока из Врбаса на турниру у Сибиру: Бронзе за Дринчића и Цамовића

На међународном боксерском турниру у руском граду Надиму (Сибир) такмичили су се и борци врбаског клуба Чарнок Душан Дринчић и Стефан Цамовић.
boks 2 (1)
Фото: Приватна архива

Са њима су били тренер Игор Шкундрић и председник клуба Жељко Жмукић.

Врбас и Надим су удаљени 6.000 километара, па је пут био изузетно напоран.Одмах по доласку наши борци су морали у ринг и поред исрпљености показали су се у најлепшем светлу, обојица су освојили бронзане медаље у конкуренцији бораца из 19 земаља.  Дринчићу је мало фалило да се домогне финала.   

- У напетој борби од почетка до самог краја, уз нокдаун Литванца, судије су резултатом 3:2 дале њему победу, а могле су и Душану. Иначе, Дринчић  живи у Бачком Добром Пољу и свакога дана долази на тренинге у Врбас. Одликује га озбиљност у раду, пожртвованост, самоконтрола и велика срчаност. Његово време тек долази – каже тренер Шкундрић и додаје: - Цамовић је искусан борац и могао је у борби за финале да савлада Казахстанца, који је касније освојио злато у категорији до 60 килогрма, није му то пошло за руком па је морао да се задовољи бронзом. 

Врбашани су из Сибира понели најлепше утиске.

- Домаћини су се показали као врхунски организатори, направили су прави спектакл на отварању турнира, организовали су банкете и дружења. Дочекали су нас и испратили са осмехом и поклонима. Домаћини  су нам платити трошкове пута и смештаја и захвални смо им на томе – истакао је Жмукић.

Иначе, челници Чарнока су намерни да убудуће ставе акценат на међународна такмичења, како би подигли квалитет бокса својих такмичара.

С. Р.

Фото: Приватна архива

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести