Узбуђење на тркама касача на Хиподрому у Суботици

Великих узбуђења било је на трећем тркачком дану касача ове сезоне на хиподрому Коњичког клуба Бачка у Суботици, пре свега у традиционалној трци Суботичка миља и Пробном касачком дербију, а око 2.000 посетилаца уживало је у још седам трка које су биле на програму.   
М. Митровић/Уручење награда победнику Пробног касачког дербија Браниславу Мукићу
Фото: М. Митровић/Победничко грло породице Јокић

У трци Суботичка миља, на стази од 1.609 метара, у јакој конкуренцији девет квалитетних грла тријумфовала је четворогода кобила Ами дел Дуомо са возачем Владимиром Прибићем из сомборске штале Дрим Кечер, у власништву породице нашег кошаркашког аса у НБА лиги Николе Јокића. Ово грло је тек пристигло из Италије и, како сазнајемо, плаћено је 40.000 евра, а на првом наступу у Србији изборило је велику победу у времену 1:13,7 минута, што је нови рекорд Суботичке миље, бољи за десетинку секунде од досадашњег, а такође и нови рекорд Србије.

Одлични су били и ривали по­бедника Суботичке миље, другопласирани Иаго Д’Аморе  са возачем Дејаном Катанићем, власништво Петра Жужића из Вишњевца (1:14,1), трећепласирани Грумети истог власника са возачем Брани­славом Мукићем (1:15,3, као и Ванити Каф (1:15,5) власника др Србе Петрова из Новог Сада у чијим сулкама је био Андор Вереб. За Суботичку миљу наградни фонд био је 100.000 динара, од чега је побендику уз све почасти припало 37.800 динара.

Фото: М. Митровић/Уручење награда победнику Пробног касачког дербија Браниславу Мукићу

На старту Пробног касачког дербија нашло се 12 грла од четири године домаћег одгоја , а тријумфовао је Монтекатини са возачем Браниславом Мукићем са Палића, у власништву Бориса Сурле из Новог Сада (време 1:18,6). Браниславу Мукићу, који је наш најтрофејнији возач касача свих времена, ово је била 11 победа у пробним дербијима, а победнички пехар и почасни плашт уручили су председник и генерални секретар Касачког савеза Србије Жељко Вујановић и Петар Радосављевић. Наградни фонд за ову трку био је 200.000 динара, а победнику је припало 68.040 динара. На суботичком хиподрому, тренутно са најбољом инфраструктуром у нашој земљи, где се одржава и највише тркачких дана у сезони, одржаће се и овогодишњи Српски касачки дерби. 

У трци Бирд Паркер за женска грла француског одгоја победу је однео Александар Богдановић са грлом  Cybele de Tedd, у трци Селем 1997 најбољи је био Јосип Габрић, млађи, са грлом Sarah Vaughan AT, док је трку Дороти И. Т. 2003 добио Мирко Орачић и грло Кристи Агуилера АТ. Трогоди ждребац Марко, власништво Петра Халугина из Новог Кнежевца  са возачем Далибором Сукновићем, освојио је трку Петар пан 2004, трка Living Line 2010 припала је грлу Фота Роyал, власништво Василија и Валентине Петковић из Алексе Шантића са возачем Бојаном Пијуковићем, у трци Фантастик Лобел 2008 победу је однео Исак Њутн власника Бориса Сурле из Новог Сада са Браниславом Мукићем, а у трци Дрим 1993 најбољи је био Дреам Цатћер  са возачем Владимиром Прибићем.          

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести