Вања Удовичић посетио Кањижу: Подршка клубовима и талентима у малим срединама

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је посетио Спортско рекреативни центар „Партизан“ у чију је обнову, према речима заменика председника кањишке општине Небојше Ракића, инвестирано 11,8 милиона динара донацијом компаније НИС и средствима која су обезбедили Покрајински секретаријат за спорт и омладину АП Војводине и општина Кањижа.
Kanjiza Udovicic IMG_20200605_125326
Фото: Посета министра Вање Удовичића Џудо клубу Кањижа,  фото: М. Митровић 

У овом спортском ценрту је поред обнове и опремања постојеће сале за баскет и рекреативне активности, систем за грејање, као и постављање боксерског ринга,а  дограђена сала за џудо са свлачионицама.

- Велико је задовољство што смо обишли наш мали спортско рекреативни центар, значајан за нашу децу и све грађане општине Кањижа. Представили смо шта смо у претходне две године урадили, а разговарали смо о потреби да се у наредном периоду у дворишту изгради теретана на отвореном, што би заокружило садржај и велико је задовољство да ће министарство сагледати могућности да се помогне нашем спортско рекреационом центру - рекао је заменик председника кањишке општине Небојша Ракић.

Министар Удовичић је после обиласка објекта присуствовао тренингу чланова Џудо клуба Кањижа, који су водили тренер Вања Шаму и тренер женске репрезентације Србије Тијана Радић. Председник клуба Мунир Шаботић је изразио задовољство што се од стране министарства не запостављају мали клубови.  

Фото: М. Митровић

- Жеља је да сви наши спортисти и спортски радници имају једнаке услове за рад и развитак. Драго ми је да имамо континуирану сарадњу и да ова моја друга посета Кањижи је усмерена ка решавању мањих потреба са којим се суочавају клубови у мањим срединама. Свесни смо значаја мањих локалних клубова је знамо да овде настају први кораци талената и будућих шампиона. Видимо да постоји доста простора за напредак услова за бављење спортом, а посебно ми је драго сазнаје да у директном разговору са челницима Џудо клуба Кањижа имамо важан фактор васпитања и односа према деци, јер управо кроз такав вид рада стварају се шампиони и постављају истинске вредности које сваки грађанин треба да има - изјавио је Удовичић.

Удовичић је изразио задовољство што су реновиране просторије спортског центра и домаћински однос и пословање.

- Када видите да постоји добра воља и жеља многе ствари могу да се ураде. Постоји потреба да се у наредном периоду овде изгради теретана на отвореном и баскет терен, чиме би се употпуниле могућности за бављење спортско рекреативним активностима. Могу да кажем да се на тај корак неће дуго чекати, односно да ћемо то урадити до краја ове године - обећао је Удовичић, нагласивши да се жели илагати управо у клубове из мањих места у којима се ствара истинска база за врхунски спорт.

Министар Удовичић је додао да је жеља да се покаже да сви крајеви Србије имају пођеднак приоритет, да не постоје привилеговани у одлучивању извршне власти, те да кроз овакав однос према младима и према спорту шаље се порука са без јасне сарадње локалних власти и Републике, не могу се очекивати велика дела.

М. Митровић          

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести