Вечерас историјска Велика награда Мајамија у Формули један

Вечерас ће се први пут возити трка Формуле један улицама Мајамија, а после прве четири трке у шампионату треба очекивати спектакл у најави. 
2
Фото: AP Photo/Darron Cummings

После четири трке води Шарл Леклер из Ферарија са 86 бодова испред Ред Буловог двојца, актуелног светског првака Макса Ферштапена, који је сакупио 59 и Серхиа Переза са 54.

Викенд у Мајамију је, иначе почео журком, где су се возачи представили пред неколико хиљада обожавалаца. Леклер се најбоље показао на тренинзима и много очекује од трке у Мајамију

- Није било сјајно у Имоли. Грешка ме коштала подијума. Надам се да ћу реаговати овде и победити - рекао је возач Ферарија.

Међу фаворитима навијача је Макс Ферштапен.

- Сви смо узбуђени што ћемо возити овде. Видећемо где ћемо завршити на крају викенда. Само се радујем кул викенду - рекао је Ред Булов „летећи Холанђанин”.

Седмоструки светски првак Луис Хамилтон, после четири трке је схватио да његов Мерцедес није тако конкурентан као Ферари и Ред Бул, али не треба одбацивати његову борбу у сваком наступу.

- Волим Мајами, много пута сам долазио овде. Али имати овде трку, то је нешто посебно. Надам се да ћемо публици приредити одличну забаву - рекао је Британац.

Поред свеприсутног Хамилтона добру трку могао би у Мајамију да одвезе и његов клупски колега Yорy Расел, али и Серхио Перес, Карлос Сајнц, Ландо Норис. Коначно би могао да заблиста и Себастијан Фетел. Возач Астон Мартина пропустио прве две трке у Бахреину и Саудијској Арабији због корона вируса.  Стаза је дуга 5,412 метара, вози се 57 кругова или 308,326 километара.

Tрка стартује вечерас у 21.30 сати.       

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести