Вечерас одлука о најбољем на Међународном турниру у баскету 3 на 3

Међународни турнир у баскету 3 на 3 “Нови Сад ултра челинџер” почео је  на Тргу слободе, квалификационом утакмицом између Варшаве и Љубљане, у којој је пољски тим славио са 21:14.
д
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Упркос веома топлом времену, то није спречило публику да испрати отварање догађаја, на којем учествује 16 најбољих екипа из целог света, предвођене српским тимовима Лиманом, Убом и Пиротом.

Управо је Пирот ступио на сцену први од наших представника, али је у драматичној завршници поражен од кинеског Вуксија, а касније и од Беча, па је такмичење завршио пре групне фазе. Затим су на ред дошли и први носиоци, екипа Уба, која је у оквиру групе А без већих проблема надиграла Виљнус, предвођена Дејаном Мајсторовићем. Након тога, на терену се нашао Лиман, љубимац домаће публике, који је веома убедљиво савладао Чикаго (22:7), у првом сусрету Б групе. Килијан, Ратков, Којић и Васић 22 поена постигли су за само седам минута, што довољно говори колико су били расположени да се у правом светлу представе новосадској публици.

Гледаоци који нису били у прилици да директно присуствују догађају, све утакмице могли су да испрате путем великог видео бима, који се налази уз сам терен. Завршница турнира планирана је за вечерас од 18 часова, када су на програму четвртфинални дуели, док је финале заказано за 21.25 часова.

В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести