Велика награда Аустралије у Формули један: Ферари фаворит и у Мелбурну

Трећа трка овогодишње сезоне у Формули један, Велика награда Аустралије, на програму је у недељу рано ујутру по нашем времену (7 часова).
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

На прве две трке у Бахреину и Саудијској Арабији победили су Шарл Леклер из Ферарија и Макс Ферштапен из Ред Була. У генералном пласману пред наступ у Мелбурну води Фераријев двојац Леклер (45) и Карлос Сајнц (33), испред актуелног шампиона Ферштапена (25). 

И на стази у Мелбурну, као и на претходне две, најбоље се показао Ферари, тако да од њиховог двојца поново треба очекивати највише. Леклер је, додуше, истакао да карактеристике стазе баш и не одговарају болидима Ферарија, али да ће екипа одиграти паметно. У борбу за највиши пласман сигурно ће се умешати и пилоти Ред Була Макс Ферштапен и Серхио Перез, те Мерцедеса Луис Хамилтон и Yory Расел. Мада, Хамилтон и Расел још увек нису задовољни својим болидима и имали су мука на слободним тренинзима, механичари Мерцедеса потрудиће се да до трке ауто функционише како треба. Без шанси нису ни Ландо Норис (Мекларен), те возачи Алпина Фернандо Алонсо и Естебан Окон.

Током слободног тренига проблем са болидом имао је Себастијан Фетел, који ће после пропуштене прве две трке због корона вируса коначно возити. Астон Мартин је обећао да ће заменити мотор у Фетеловом болиду, а то неће повући казну. 

Стаза у мелбурнском Алберт парку дуга је 5,278 километара, вози се 58 кругова или 306,124 километра.

Квалификације за Велику награду Аустралије су данас од осам часова ујутру по нашем времену, а трка је у недељу од седам сати.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести