Веслачи Србије напустили карантин и ушли у Олимпијско село

ТОКИО: Веслачка репрезентација Србије, након 13 дана карантина, коначно се сместила у Олимпијско село, саопштио је Олимпијски комитет Србије (ОКС).
olimpijske igre pixabay
Фото: Pixabay.com

Након што је по доласку у Јапан Милош Васић тестиран позитивно на присуство вируса цовид, иако су сви остали чланови тима на свакодневном тестирању били негативни, комплетна екипа провела је скоро две недеље у хотелским собама.

Веслачи због овог случаја нису били у прилици да обаве припремни камп на језеру Катсура и сада имају само недељу дана да доведу форму у оптимално стање за почетак такмичења на Олимпијским играма.

Пре уласка у Олимпијско село сви чланови веслачког тима Србије тестирани су негативно на присуство вируса ковид, као и Милош Васић.

Захваљујући великом напору Олимпијског комитета Србије и помоћи Амбасаде Србије у Јапану, Јована Арсић и Мартин Мачковић тренирали су са тренером Николом Стојићем у условима карантина на ергометрима који су допремљени у хотел. Милош Васић је данас добио дозволу да настави са тренажним процесом након што су јапански лекари према инструкцијама доктора из Олимпијског тима Србије нашем веслачу урадили детаљне здравствене прегледе. Милош Васић је данас одрадио лакши тренинг и добро се осећа, наводи се у саопштењу ОКС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести