Веснић шампион у ТЦР Источна Европа

УЖИЦЕ: Српски аутомобилиста Милован Веснић победник је овогодишњег шампионата ТЦР Источна Европа и први је српски тркач који је тријумфовао у једној званичној ТЦР серији.
vesnich_izj
Фото: Танјуг (Видео)

Титулу је освојио у последњој трци, што најбоље говори о неизвесности овогодишњег такмичења за српског аутомобилисту.

“Пехови на аутомобилу на самом старту сезоне утицали су да последњи тркачки викенд одлучује о поретку у шампионату. Конкуренција је била јака, јача него претходних година. Успео сам на искуство да освојим титулу. Моји највећи конкуренти Јахим Галаш, Душан Коуржил и Томаш Пекар имају веће буџете и боље услове од мене, али не и искуство које је било моја предност “, истиче Веснић за Танјуг.

Он наглашава да ће наредне сезоне конкуренција бити још јача, због најаве нових возача који ће се прикључити шампионату.

“Већа конкуренција значи и скупље такмичење. Ја аутомобил ''сеат купра'' нећу сигурно мењати до 2021. године. Други планови постоје, али ово је скуп спорт и од спонзора зависи где ћемо и на којим тркама учествовати наредне сезоне”, истиче Веснић.

Веснићев тим АСК Веснић у коме, поред њега вози и Пољак Јакуб Вишомирски који је на 4. позицији на крају шампионата ТЦР Источна Европа, био је најуспешнији тим ове сезоне.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести