Виктор и Матe Немеш златни и бронзани на Гран прију Мађарске

Браћа Виктор и Мате Немеш освојили су златну, односно бронзану медаљу на најјачем рвачком турниру из Ранкинг серије UWW.
viktor nemes
Фото: Viktor Nemeš, foto: Facebook

Тако је Виктор са нових 18 бодова успео да се пробије на 2. место светске ранг-листе и сада има 43 бода, док је на првом месту и даље светски шампион Александр Чехиркин из Русије са 60 бодова. Мате Немеш је са 12 бодова са овог турнира на 12. месту у 67 кг.

Виктор Немеш је био супериоран у категорији 77 кг (23 учесника). На путу до злата морао је да савлада и Олимпијског шампиона Ким Хyеон-Вуа из Кореје. До златне медаље победио је још Цимура Бердијева (Белорусија), Кодаија Сакурабу (Јапан), Ласзла Сабоа (Мађарска) и у финалу је победио Дмитра Пишкова (Украјина).

Мате Немеш је у категорији 67 кг (22 учесника) имао само један пораз и то од Корејца Хансу Риуа иначе сениорског првака света из 2017. године. Овај меч је завршио 1-1, али је победио Корејац јер је направио последњи бод. Све остале мечеве је Мате убедљиво решио у своју корист и то против: Антона Куценка (Украјина), Дохјеонг Кима (Кореја), Мате Краснаија (Мађарска), а у борби за бронзану медаљу победио је Сослан Даурова из Белорусије.

Од наших рвача наступио је и Владимир Станкић који је остварио једну победу и два пораза и заузео 8. место у категорији 87 кг.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести