Владимир Батез на Сајму спорта Републике Српске

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је данас  у Бањалуци отварању другог Сајма спорта Републике Српске. 
vladimir batez
Фото: vojvodina.gov.rs

Батез је изразио задовољство због присуства на спортској манифестацији, која је, како је истакао, окупила 50 излагача, пријатеље спорта и спортске раднике из 40 гранских савеза. 

Додао је да је данашња посета Бањалуци била прилика да са министарком породице, омладине и спорта Републике Српске Соњом Давидовић разговара о унапређењу сарадње у области спорта између Републике Српске и АП Војводине. 

„У припреми је протокол о сарадњи Министарства породице и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, који ће дефинисати  стратешке правце заједничке сарадње у наредном периоду и ојачати партнерске везе у циљу развоја спорта у Републици Српској и АП Војводини“ - истакао је Батез.

Батез је додао и то да је упутио позив министарки Давидовић и спортским пријатељима из Српске да буду гости на предстојећем турниру - Лиги нација у мушкој одбојци, која ће бити одржана од 31.маја до 2. јуна у Новом Саду, а чији је један од покровитеља и Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Градом Новим Садом.

У циљу популаризације спорта међу младима, сајам је окупио многе прослављене  спортисте, а промотерка овогодишњег Сајма спорта била је најбоља одбојкашица света и репрезентативка Србије, Тијана Бошковић.

Међу прослављеним спортистима Сајам су посетили: рукометаш и државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије Предраг Перуничић, ватерполиста и помоћник министра за омладину и спорт Републике Србије Дарко Удовичић, одбојкаш и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, председник Обојкашког савеза Србије Зоран Гајић, одбојкаш и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан и  репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић. 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести