Владимир Данко и Лана Гавриловић прваци Србије у олимпијском триатлону

Најбољи у олимпијском триатлону у Србији су такмичари из Војводине.
z
Фото: Трке самопревазилажења

Владимир Данко, члан новосадског клуба Триоги рејсинг дошао је до титуле на Власинском триатлону самопревазилажења, док је у женској конкуренцији прва кроз циљ прошла Лана Гавриловић из ТК Сава из Сремске Митровице.

Данко је трку од 1,5 километар пливања, 40 км вожње бицикла и 10 км трчања, завршио за два сата, седам минута и 34 секунде.

Био је бржи од такмичара из панчевачког Тамиша, Артемија Даценка који је млађи сениор (2:09:23) и јуниора Богдана Јелаче (2:10:11), који је био четврти у апсолутној категорији, док је треће место припало Македонцу Игору Димовском (2:09:29).

Јуниорка, Лана Гавриловић, победила је резултатом од два сата, 12 минута и 31 секунде и иза себе је оставила млађу сениорку Иву Ђукић (Спортикус Београд) која је до вицешампионске титуле стигла за 2:22:34. Бронза се нашла око врата Новосађанке, јуниорке Наталије Шешлије (Триоги рејсинг) пошто је штоперицу зауставила на 2:24:07.

Поред главне, олимпијске трке, одржано је још четири. Новосађани су били успешни у главној, у старосним категоријама. У оној од 24 до 30 година, Данко је био најбољи, а сребрни је Страхиња Стрелић из Триоги рејсинга. Представници Динамика узели су, такође, одличја, у групи од 41 до 50 година Агота Ференц злато, а Владимир Лазаревић сребро.

Медаље у осталим тркама – спринт триатлон: Драгица Павловић (Триоги рејсинг) бронза (41-50), кадетски супер спринт: Чонгор Борши (Динамик) бронза, супер дечји триатлон за млађе кадете: Елвира Тарјан (Динамик) сребро, мини дечји триатлон, млађе пионирке: Река Тарјан (Динамик) злато.

Следећа два такмичења у календару Српског триатлону су акватлони у Банатском Великом Селу (6. август) и државно првенство у Вршцу (13. август).

К. Б

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести