Војводина КУП: Стрелци из пет земаља циљају медаље

Стрељачка дружина Нови Сад 1790 данас и сутра организоваће 5. „Војводина куп“, сада већ традиционални међународни турнир.
Trostav
Фото: Dnevnik.rs

На ватрену линију изаћи ће најбољи српски стрелци, предвођени олимпијцима и осталим репрезентативним кандидатима за Европско првенство ваздушним оружјем у марту у Финској. После Војводина купа стручни штаб националног тима ће одредити и састав за ЕП. За наше стрелце Војводина куп биће важан тест, а сем њих за трофеје ће се борити и представници Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Бугарске. Пријављено је више од 100 стрелаца.

Данас ће бити одржана надметања микс тимова пиштољем и појединачна такмичења пушком. Стрелци пиштољем ће се за појединачне медаље борити у недељу, када ће бити и одржано такмичење мешовитих парова пушком.


Сатница

Данас – 10.45: Мечеви за медаље, микс пиштољ; 16.00: пушка, мушкарци; 17.00: пушка жене.

Сутра – 11.45: Мечеви за медаље, микс пушка; 15.30: пиштољ, мушкарци, 16.30: пиштољ, жене.


У финалима ће се резултати рачунати на кругове, а не на поене. Стрељачки савез Србије настоји да се што пре прилагоди и у своја такмичења уведе нова правила, која се на турнирима Светске федерације, примењују од 1. јануара, као што је радио и приликом измена претходних година. Међутим, у Новом Саду ће се користити стара правила како због тога што постоји могућност да дође до ревизије новоуведених правила, тако и због техничких разлога.   

Г. М.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести