Војводина поносна на своје три боксерке

Велики удео у колачу на престижном, 9. међународном турниру Куп нација у Сомбору, на којем су наше боксерке освојиле 12 медаља у конкуренцији 25 земаља, имале су чланице БК Војводина у јуниорској конкуренцији.
Ј. Галић/У  Новом Саду се диче младим боксеркама
Фото: Ј. Галић/У  Новом Саду се диче младим боксеркама

Младе Новосађанке освојиле су три медаље- златну, сребрну и бронзану. Србија је по броју освојених медаља била друга, иза боксерске велесиле Русије, а боксерке Војводине на најлепши начин су се представиле и уписале прве међународне мечеве.

Злато  је освојила  Жељана Амиџић (75 кг), сребро Анђела Илић (48 кг), док се бронзаним одличјем окитила прошлогодишња златна, али у конкуренцији школарки, Драгана Јовановић (52 кг). Председник клуба Милан Козомара био је пресрећан овим успехом, поновивши да њихова политика подмлађивања и стручност тренера Јована Ружића даје резултате.

- Честитам девојкама на овом успеху и сјајном представљању наше земље и клуба на једној од највећих боксерских турнира у овом делу Европе. Оне требају да буду узор и старијим колегиницама,као и мушком делу клуба, јер су пример правог рада и залагања и потврда да се само несебичним одрицањем и спортским животом може доћи до резултата - рекао је Козомора.

Златна Жељна Амиџић је у све три рунде водила беспоштедну битку са сјаном Гркињом и на крају сасвим заслужено тријумфовала.

- Дуго смо се припремале за овај турнир. Нисам очекивала златну медаљу, она ми је велики ветар у леђа јер сада знам и верујем да се могу носити са свим девојкама мог узраста, без обзира одакле долазе. Када сам освојила злато, сви смо од среће плакали - открила је ученица осмог разреда у Буковцу Жељана Амиџић.

Новосадској средњошколки Анђели Илић ово је био деби на  овако јаком међународном такмичењу. У финалу је изгубила од Рускиње, првакиње Европе.

- Није ме обесхрабрио изгубљен меч против сјајне Рускиње. Борила сам се али је била искуснија и боља. Желим да једног дан одем на Олимпијске игре и да освојим одличје за Србију - казала је Анђела.

Драгана Јовановић је прошле године у конкуренцији школарки на овом истом турниру освојила злато. Ове године се такмичила у старијој узрасној категорији (јуниоре) и бронзаним одличјем показала да није само велики таленат, већ је и велика нада нашег бокса.

- Прва ми је година такмичења у јуниорској конкуренцији. Наишла сам на старију и искуснију Рускињу и објективно нисам могла више. Моје време тек долази и већ следеће године желим да се попнем бар степеник више. Срећна сам због себе, целе репрезентације  и због мојих клупских другарица - нагласила је Драгана Јовановић.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести