За Београдски маратон 5.000 пријављених из 50 земаља

БЕОГРАД: На мање од 80 дана до старта 33. Београдског маратона, пријављено је више о 5.000 учесника за маратонску и полумаратонску трку из преко 50 земаља света, што је највећи број пријављених учесника у овом периоду икад, сопштили су организатори.
beogradski maraton 2018, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Како се наводи, прошлогодишњим потписивањем уговора између Београдског маратона и Абнот ворлд маратон мејџорс, по коме је Београдски маратон постао део чувене Ворлд маратон мејџорс серије (којој припадају: Токијски, Бостонски, Лондонски, Берлински, Чикашки и Њујоршки маратон) од 2020. године - као једини такав догађај у региону, очигледно је повећано и интересовање за овај догађај, како домаћих, тако и страних учесника.

Ради се о новоустановљеном систему рангирања учесника у категоријама изнад 40 година који, у односу на своје остварене резултате на одређеном броју изабраних маратона у свету, стичу право да учествују на Мастерс Светском првенству 2021. године  које ће бити одржано у оквиру Чикашког маратона 2021.

Чињеница да је Београдски маратон постао део Ворлд маратон мејџорс серије свакако је знак међународног препознавања и високог квалитета овог догађаја од значаја за град Београд.

Прошлогодишњи 32. Београдски маратон остварио је многе значајне рекорде на самој стази, а имао је и рекордан број од 8.000 учесника у маратону и полумаратону, укључујући и преко 3.000 учесника и гостију из 70 земаља света.

Овогодишњи, 33. БГД Маратон, заказан је за 26. април.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести