За кајакаше Лимана није било одмора

Кајакаше Лимана из Новог Сада пандемија коронавируса донекле је омела у тренажном процесу, пошто су били ускраћени за излазак на воду.
Mihajlo Petović Foto: privatna arhiva
Фото: Михајло Петовић Фото: приватна архива

То време искористили су за скупљање снаге, рад с теговима и на тренажерима, али све у кућним условима. У последње три седмице вратили су се редовним активностима, покушавајући да упорношћу и пожртвовањем изграде мостове како би једног дана дошли до тога да буду шампиони.

- Надам се да смо поново дошли у ситуацију да је спорт извор здравља. Откад је дозвољено да се излази на воду, то максимално користимо и тренирамо два пута дневно. Надамо се да ће средином јуна почети и такмичења, што ће спортисте обрадовати - рекао је тренер ККК Лиман Мирослав Томић Црни.

После одласка најлепшег и најуспешнијег изданка Милице Старовић, с којом је клуб напустило још неколико сениора, Лиман је прошле године имао једног репрезентативца, Михајла Петовића (16).

- У скорије време ће тако и да остане, пошто смо се окренули млађим узрастима, а тек од 15. године постоје репрезентативне селекције које имају званична такмичења. У перспективи, та бројка ће се значајно променити, јер имамо неколико одличних кајакаша. Ако задрже садашњи ниво тренирања ККК Лиман имаће чиме да се хвали, пошто поседују капацитет да постижу одличне међународне резултате. На врата репрезентације куцају Христина Петовић и Марко Цвијановић.


Од почетника до шампиона

Мирослав Томић је позвао децу да дођу у њихову школу и да се баве најлепшим спортом на води.

- Сви малишани који воле природу, пецање, купање, пливање и дружење нека дођу у Лиманову школу кајака. Примамо децу свих узраста, а прва такмичења на савезном нивоу организују се већ од 9. године. Код нас ће да имају прилику да прођу пут од почетника до шампиона - нагласио је Томић.


Сваке године ККК Лиман организује традиционални Мајски куп Новог Сада. Нажалост, ове године то је требало да буде 9. маја, али због познате ситуације домаћин није могао да организује такмичење. Покушаће, како кажу у ККК Лиман, да пронађу слободни термин у календару и да га организују до краја такмичарске сезоне. У клубу са Шодроша једва чекају да крене такмичење јер се, према њиховим речима, тада другачије живи.

- Годишње учествујемо на више од 20 такмичења у држави. Такође, редовни смо учесници такмичења у Темишвару. Још увек не знамо да ли ће бити одржано та регата ове године. Програми КШ и КСВ неће почети пре 15. јула, пошто кровне организације ИЦФ и ЕКА нису направиле календар, у који треба да се уклопи и наш савез - додао је Томић.

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести