За покрајинске гранске савезе 100 милиона динара

Представници гранских савеза потписали су уговоре са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину о расподели средстава за овогодишње програме, у вредности од 100 милиона динара.
batez, budzet
Фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

Реч је о редовном годишњем финансирању 56 гранских савеза за које је издвојено 80 милиона, а посебним програмима је намењено 20,8 милиона динара.

Према речима покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза, овогодишњи буџет је 330,7 милиона динара, од чега је 174,63 милиона намењено сектору спорта.

Фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

„Наш секретаријат заправо суфинансира спортске савезе и сугестија је да се додатни  извори финансирања потраже и преко локалних самоуправа. Многи савези раде на најбољи начин и имамо добру сарадњу. Надам се да ћемо успети да обезбедимо додатна средства, јер нам предстоји низ догађаја од посебног значаја за АП Војводину, те да ћемо настојати да их подржимо“, рекао је Батез.

За редовне програме финансирања 18 милиона динара намењено је стипендистима, четири милиона стручњацима и тренерима, а за афирмацију школског и универзитетског спорта пет милиона динара.

Фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

У оквиру посебних програма, за потребе организације међународних такмичења издвојено је 14 милиона, за акциони план 4,8, за школски спорт 1,2 милиона и за инфраструктурно опремање 430.000 динара.

С. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести