ЗАГРЕВАЊЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У БЕОГРАДУ: Бели крос 57. пут на Ушћу

Бели крос - Бронзани пермит крос, биће одржан 57. пут у суботу, 16. марта у Београду, у Парку пријатељства на Ушћу.
с
Фото: Српски атлетски савез

Трчаће се у пионирској, јуниорској и сениорској конкуренцији, а очекује се учешће преко 120 атлетичара из девет земаља.

Такмичење ће бити увертира и генерална проба за Светско атлетско првенство у кросу коме ће Београд, на овој истој стази на Ушћу, бити домаћин 30. марта.

Генерални директор Светског првенства у кросу Предраг Момировић рекао је да то такмичење има посебан значај јер не само да представља прилику за наше атлетичаре да покажу свој таленат, већ и служи као одлична припрема за Светско првенство.

Он је на конференцији за новинаре додао да је само ове године Бели крос у договору са Светском атлетиком и Београдским маратоном пребачен за март уместо стандардног термина у јануару.

– На Ушћу је већ постављено 50 одсто објеката за планетарни шампионат, а ми сви из организације имаћемо прилику да видимо како то функционише – истакао је Момировић.

Оно што је новина за Бели крос је да ће Београдски маратон преузети комплетну техничку организацију. Директор Београдског маратона Дарко Хабуш захвалио се Српском атлетском савезу што је препознао знање и квалитет догађаја у организацији Београдског маратона и што су овим гестом ојачали већ добру међусобну сарадњу.

За најуспешније тркаче обезбеђене су и новчане награде за сениоре и сениорке у износу од 5.000 евра, а у пионирској конкуренцији трчаће се 1,75 километара, трка за јуниоре је у дужини од 6,4 километра, док ће се сениори такмичити на деоници дугој осам километара.

Свечано отварање Белог кроса на програму је у суботу у 10 часова и 30 минута, а старт прве трке заказан је за 11 часова.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести