Завршен финални турнир Купа Европе у стоном тенису за жене

НОВИ САД: Финални турнир Купа Европе у стоном тенису за жене одржан је у Новом Саду, у периоду од 6 до 9 маја.
с
Фото: Град Нови Сад

Тим такмичењем обележено је и 40 година од изградње Спенса и организације Светског првенства у стоном тенису 1981 године. Победник Турнира је екипа француског „Сен-Денија“ која је у финалу победила мађарског шампиона екипу „Будиорши“ а Србију су представљале стонотенисерке СТК „Нови Сад“ које су пласирале у полуфинале Купа Европе.

Свечаној церемонији уручивања пехара и медаља, поред потпредседнице Европске стонотениске Уније Ине Јозепсон и представника организатора Дана Фрацилеа, присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је победничкој екипи уручио медаље.

- Веома ми је драго што је Куп Европе у стоном тенису за жене, прво клупско такмичење тог типа у Србији, одржано баш у нашем граду и што је обележило значајан јубилеј. Европска стонотениска унија је организацију такмичења оценила највишом оценом, док су гостујуће екипе из осам европских земаља истакле да је овај турнир један од најбољих до сада. Овом приликом желим да честитам победницама, екипи „Сен Денија“, другопласираној екипи „Будиорши“, али и

нашој екипи која је пласманом у полуфинале остварила историјски успех - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести