ЗАВРШЕНА СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ Ада задала домаћи задатак свима

У Ади је одржана Спортска олимпијада радника Војводине. Чињеница да је полувековна традиција сачувана вест је сама за себе у времену када се многе традиције гасе, а такмичења отказују.
2
Фото: Dnevnik.rs

Жеља радника да на изазове свакојаке врсте одговоре јединственим одговором, садржаним у потреби радничког спортског организовања, била је јача и од неразумевања појединих послодаваца и од незавидног окружења турбулентног века.

Олимпијада у Ади не само да је одржана, она је нивоом врхунске организације задала домаћи задатак свима који се организације прихвате у годинама и деценијама које следе. Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је свима, посебно покровитељу догађаја, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, чији је секретар Дане Баста отворио Игре, у прелепој слици церемоније отварања СОРВ, невиђене у таквом сјају још од ОРСАВ-а у Титовом Врбасу 1987. године. На реду је град Сомбор, домаћин 14. СОРВ 2027. године.

Фото: Dnevnik.rs


Скупштина ће да прогласи најбоље

Такмичења у неколико дисциплина, а било их је 19 у мушкој и 10 у женској конкуренцији, завршавала су у време свечаности затварања СОРВ. Намера организатора, заједно са домаћинима, била је да се сатница протокола поштује до краја, тако да су изостале збирне информације до завршне сцене примопредаје олимпијске заставе. Најбоље појединце и најуспешније регионе прогласиће Скупштина Савеза „Спорт за све“ Војводине на својој редовној седници у октобру. 


-Пресрећни смо начином на који смо успели да одговоримо на обавезе које олимпијска традиција намеће – емоционално је наступила генерални секретар Савеза „Спорт за све“ Војводине Оливера Јовановић – СОРВ је најзначајнији сегмент у активностима нашег Савеза. У времену када је пожељно да сваки динар трипут обрнете пре него га утрошите, с поносом наглашавам да је наша канцеларија самостално, без ангажовања агенција и других институција, сачинила протокол и организовала свечаности отварања и затварања СОРВ. Тако смо уштедели значајна средства, а церемоније су сви оценили највишим оценама.

Председник Савеза, проф. др Милена Микалачки, с нескривеним поносом, сведочи о учинку својих најближих сарадника. Захвалила је она и покровитељима и домаћинима и спонзорима такмичења, посебно је признање одала медијима, али је Оливеру и Александра навела као турбомотор, које се месецима није гасио, вукући за собом композицију састављену од сарадника из покрајинских гранских савеза. У нашем завршном тексту из Аде, предвиђеном да га реализујемо у разговору с њом, професорка нас је упутила на двоје младих људи, њених најближих сарадника, Оливеру Јовановић и Александра Божића.


„Дневнику“ плакета захвалности

Организациони одбор 13. СОРВ, у знак захвалности на партнерском односу у реализацији Олимпијаде, 13. доделио је олимпијске плакете: покровитељу, Покрајинсклом секретаријату за спорт и омладину, генералном медијском спонзору Дневнику Војводинапресу, Радио-телевизији Војводине и Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта.

Фото: Dnevnik.rs


-Привилегија је када за шефа имате личност професоркиног профила – узвратио је председник Стручног Одбора Савеза Александар Божић. -  Нагласио бих да је постојала изузетна координација између канцеларије Савеза и Припремног одбора у Ади. Све активности су на време планиране, а Општина Ада, са председником Золтаном Билицким на челу и његовим сарадницима Атилом Бучу и Агнеш Балинд, као и осталим члановима Припремног одбора, обезбедила је изузетне услове да се Олимпијада реализује на високом нивоу.  Задовољство учесника 13.СОРВ и велики број позитивних реакција доказ су високог нивоа организације.

На крају, никако по хирерахији, наши саговорници захвалили су компанијама и послодавцима који су имали слуха, препознајући значај овог програма и као друштвено одговорни обезбедили учешће својих запослених у циклусу 13. Спортске олимпијаде радника Војводине.

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести