Завршена трка Београд-Бањалука, победник Пољак Качмарек

БАЊАЛУКА: Пољак Јабук Качмарек победник је данас завршеног 14. издања бициклистичке трке Београд-Бањалука.
biciklizam
Фото: pixabay.com, ilustracija

Друго место у генералном пласману заузео је Марти Роман Маркез из Шпаније, коме је пехар уручио заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Трећи у каравану био је Данил Проницки из Казахстана.

Весић: Организовање трке Београд-Бањалука у доба короне велики подвиг

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је данас да је организација бициклистичке трке Београд-Бањалука на високом нивоу у време пандемије корона вируса била подвиг.

Четрнаесто изадње трке, коју су заједнички организовале Србија и Република Српска, завршено је данас у Бањалуци, вожњом последње етапе.

"Организовати међународно такмичење када је свет погођен пандемијом корона вируса, заиста је херојство. Организовати такмичење на овакавом нивоу је стварно подвиг. Ово је можда најозбиљније и најважније међународно спортско такмичење ове године на нашим просторима. То само говори колико су ови људи упорни и колико су се трудили да се ово такмичење одржи", рекао је Весић новинарима после завршетка трке.

Он је истакао да је срећан што се ова трка вози између Београда и Бањалуке, јер је то доказ да су то два града у којем живе припадници истог народа.

"Што се Београда тиче, наставићемо да подржавамо ову трку као и у претходних 10 година. Већ следеће године возиће се круг кроз Београд, што ће овој манифестацији дати мало већи значај и већу медијску атрактивност. Наша обавеза је да наставимо да подржавамо ово такмичење како би оно сваке године било све боље и боље", рекао је Весић.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је велики изазов био организовати трку.

"Мислили смо да је 13. трка била изазовна, али ово је била тешка година. Са 14. трком мислим да смо имали мали историјски догађај да се уопште одржала. То је један од ретких спортских догађаја међународног карактера који се одржао ове године коју је ''појела'' епидемија. Драго ми је због тога, Бањалука је као и обично била добар организатор и домаћин", рекао је Радојичић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести