ЗЛАТО ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У РВАЊУ Александар Комаров шампион Старог континета!

Српски рвач Александар Комаров освојио је златну медаљу на Европском првенству у рвању грчко-римским стилом Букурешту. У борби за злато, Комаров је у финалу категорије до 87 килограма у грчко римском стилу победио Турчина Алија Ченгиза, иначе светског првака, 4:1.
р
Фото: Светска рвачка федерација

На путу до финала Комаров је победио Литванца Мартинаса Немсевичијуса са 7:0, затим је био бољи од Мађара Иштвана Такача, актуелног првака Европе.

У четвртфиналу је савладао је и олимпијског шампиона Жана Белењука из Украјине са 3:1, док је у полуфиналу био бољи од Ислама Абасова из Азербејџана 3:1.

Саша, како зову нашег борца, био је трећи на ЕП 2019. у истом граду док је бранио боје Русије, а годину дана касније је бронзу освојио у Риму. Комарову је ово највећи успех у сениорској каријери.


Вучић честитао Комарову

Председник Србије Александар Вучић честитао је Александру Комарову освајање златне медаље на Европском првенству у Букурешту.

– Искрене честитке нашем рвачу Александру Комарову на освојеном европском злату у Букурешту. Александре, Србија је поносна на Вас. Показали сте да прави борци никада не одустају – поручио је Вучић у објави на платформи X.

Истакао је да Србија чека и злато на Олимпијским играма у Паризу овог лета.


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести