Зорана Аруновић и Дамир Микец најбољи стрелци у 2022. години

БЕОГРАД: Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец изабрани су за најбоље појединце у 2022. години у избору Стрељачког савеза Србије.
prvaci evrope miks pistolj arunovic mikec
Фото: Streljački savez Srbije/arhivski snimak

Најуспешнији у 2022. години изабрани су на основу предлога стручне комисије, у складу са одговарајућим правилником.

Дамир Микец је девети пут за редом добио признање за најуспешнијег мушког стрелца године у нашој земљи. Микец је малокалибарским пиштољем постао првак света, а на Европском првенству је освојио бронзу. Освојио је и два злата на светским куповима у Бакуу и Чангвону, те сребро на Гран прију у Гранади. На завршном турниру сезоне Купу председника у Каиру изборио је злато и проглашен је за најбољег стрелца света ваздушним пиштољем у 2022. години.

Зорана Аруновић се прошле године такмичила само ваздушним пиштољем. Најзначајнији резултат постигла је на Светском првенству у Каиру, на коме је освојила бронзу и постала први спортиста који је Србији донео квоту за Олимпијске игре у Паризу.

На Европском шампионату у Хамару је стигла до сребрне медаље у појединачној конкуренцији и злата са женском екипом.

Са светских купова има два злата у Рио де Жанеиро и Чангвону и бронзу са Гран при турнира у Гранади. На Купу председника у Каиру је освојила сребро и годину је завршила на другом месту светске ранг листе такмичарки ваздушним пиштољем.

У категорији микс парова Аруновић и Микец су заједно сезону отворили бронзом на Европском првенству, а на светским куповима су погодили два злата у Каиру и Чангвоу и једну бронзу у Бакуу.Освојили су и златне медаље на Гран прију у Гранади и на Медитеранским играма.

Аруновићева и Микец су најбоља сениорка и сениор пиштољем. Лазар Ковачевић је најуспешнији сениор пушком, а највише бодова у категорији сениорки пушком скупила је европска првакиња Теодора Вукојевић. За најуспешнијег тренера изабран је брат Дамира Микеца и тренер Горан Микец.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести