Зорана Аруновић одбранила титулу првака Србије МК пиштољем

НОВИ САД: Зорана Аруновић (Олимпик 011) је одбранила титулу првака Србије малокалибарским спортским пиштољем за даме.
Zorana-Arunovic-25m
Фото: Зорана Аруновић, фото: ССС

Првенство Србије МК оружјем у сениорској конкуренцији почело је данас у Новом Саду, надметањем жена пиштољем на 25-метарском стрелишту.

Аруновићева је у квалификацијама (30 метака прецизна + 30 брза паљба) била убедљиво прва са 588 кругова. У финалу је погодила 33 „хита“ (10,2 кругова и боље), три мање од властитог државног рекорда који је постигла недавно на финалу Купа Србије.

Као и у Купу, друго место освојила је Јасмина Миловановић (Смедерево), која је већим делом финала „дувала за врат“ Аруновићевој, са јединим или два „хита“ заостатка, али у финишу је изгубила корак. Треће место припало је јуниорки Леи Шекарић (Нови Београд – Ушће).

Шампионат се наставља у у суботу такмичењем малокалибарском пушком у троставу. У недељу ће стрелци пушком гађати у некад популарном „олимпијском мечу“ (60 метака лежећи), а на програму су и пиштољ слободног избора и пиштољ средишњег паљења.

МК пиштољ, жене, 25 метара, финале: 1. Зорана Аруновић (Олимпик 011) 33 „хита“, 2. Јасмина Миловановић (Смедерево) 29, 3. Леа Шекарић (Нови Београд - Ушће) 15... Квалификације  (30 метака прецизна + 30 брза паљба): 1. Аруновић 588, 2. Миловановић 573, 3. Јелена Тодоровић ("Алекса Дејовић") 562...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести