Зорана Аруновић освојила друго сребро у Минхену

МИНХЕН: Зорана Аруновић  се окитила другом сребрном медаљом на овогодишњем традиционалном митингу ваздушним оружјем у Минхену
zorana arunovic sss
Фото: SSS

У четвртак, у првом такмичењу ваздушним пиштољем за сениорке, освојила је друго место,  а исти успех постигла је и данас, последњег дана турнира, саопштио је Стрељачки савез Србије.

Уз Аруновићеву, још неколико српских репрезентативаца се пласирало у финала тродневног турнира, који је окупио више од 700 стрелаца, али стали су надомак одличја. Срећа им је окренула леђа.

Победничко постоље после другог надметања ваздушним пиштољем за даме изгледало је готово идентично као и првог дана митинга. Злато је поново освојила Украјинка Олена Костевич испред Зоране Аруновић. До промене је дошло само на трећем месту. Бронза је припала Мексиканки Алехандри Завали, док је у четвртак трећа била Викторија Чајка (Белорусија), данас четвртопласирана.

Фото: SSS

Костевичева је још у квалификацијама одскочила, заузела је прву позицију са 586 кругова,пет више од другопласиране Аруновићеве. Српска такмичарка је са 580 кругова поправила државни рекорд постигнут у четвртак (578). Украјинка је билистала и у финалу, тријумфовала је са чак 247,0 , минимални један десети део круга боље од званичног светског рекорда финала који је у марту, освајајући европску титулу постигла Зорана Аруновић.

Наша репрезентативка је на другу позицију избила после 18. (од укупно 24) серије. На другом месту задржала се до краја, јер фантастична Костевичева је била недостижна.

Последњег дана на програму су била четири сениорска такмичења, а у свакој дисциплини финале је било изузетно „скупо“, за пласман у међу осам најбољих били су неопходни врло захтевни резултати.

Дамир Микец је у надметању сениора ваздушним пиштољем остао пред вратима финала , на деветом месту са 579 кругова, једним мање од осмопласираног Миклоша Татрајиа, који је касније  освојио злато. Милутин Стефановић је био 12. ваздушним пушком, а Андреа Арсовић (ваздушна пушка) и Бобана Величковић (ваздушни пиштољ) су заузеле 16. позиције.

Све четворо стрелаца су у првим такмичењима овогодишњег минхенског митинга у својим дисциплинама, у четвртак и петак, стигли до финала. Микец и Арсовићева су заузели четврта места, Стефановић је био пети, а Величковићева осма. Микец и Арсовићева су постигли и државне рекорде квалификација.

В. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести