Пета победа Борковића у ТЦР Источна Европа

БРНО: Српски аутомобилиста Душан Борковић остварио је још једну победу у ТЦР Источна Европа и освојио нових 25 бодова на првој трци на стази Брно у Чешкој.
borkovic, tanjug
Фото: Dušan Borković, foto: Tanjug
У генералном поретку српски возач доминира, са до сада освојених максималних 125 бодова.
 
Након одличних квалификација и освојене пол позиције у обе трке, Борковић је сјајним стартом и одличном вожњом током целе трке чврсто држао прву позицију и кроз циљ прошао са готово осам секунди предности у односу на другопласираног Сандра Соубека, који је иза себе оставио Пољака Јаблонског.
 
Наш возач М1РА тима у сарадњи са НИС Петрол Рацинг Тимом и данас је био незаустављив, сада је већ извесно, у освајању титуле шампиона ТЦР Источна Европа.
 
“Задвољан сам вожњом и могу рећи да је све био како треба, осим што сам унутар аутомобила осетио проблем са додатим килограмима које имам и овог викенда. Баласт се највише одразио на гуме које су се немилосрдно трошиле јер стаза у Брну, за разлику од оне у Словачкој, има доста промена праваца и нема времена да се гуме мало охладе. Најважније је да се овај проблем није одразио на моју вожњу и надам се да ће тако бити и сутра. Иако је већ сада извесно да сам освојио титулу шампиона, ја једва чекам сутрашњу трку, као и последњи тркачки викенд на Хунгарорингу и надам се да ситуација са коронавирусом, неће ништа променити", рекао је Борковић.
 
Сутрашњу трку на стази Брно у Чешкој Борковић вози од 14 сати.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести