Два постоља за Борковића у Словачкој

БРАТИСЛАВА: Српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је максималних 50 бодова на Словакиарингу, и по други пут се током овог тркачког викенда попео на победничко постоље.
Dušan Borković/PR team
Фото: PR team/Dušan Borković

Након четири убедљиве победе у Хрватској и Словачкој, српски ас са прикупљених 100 бодова заузима прво место у генералном пласману ТЦР Источна Европа.

Српски возач тима М1РА у сарадњи са НИС Петрол Рејсинг Тимом у другој трци остварио је убедљиву победу, а овога пута за собом је оставио другопласираног Чеха Јахима Галаша.

Борковић је и у другој трци доминирао током целе вожње, иако је у последњим круговима успорио темпо како би сачувао гуме које су током суботње трке страдале и биле на граници пуцања од додатне тежине аутомобила и високе температуре.

Пол позиција у обе трке које је Панчевац освојио захваљујући сјајној вожњи у квалификацијама, као и одличан старт, допринели су да Борковића није могло да заустави ни то што су Хјундаи аутомобили били спуштени на 95 одсто снаге мотора, уз додатних 60 кг за њега.

“Био је ово још један сјајан викенд. Није било лако доћи до Словачке због епидемиолошке ситуације, али сав труд мог тима да се набаве сви потребни папири се исплатио и ја сам им неизмерно захвалан на томе. Ја сам у обе трке одлично стартовао и то је било пресудно за тријумф, а послушао сам и савете тима да мало спустим темпо, сачувам гуме и сигурном вожњом узмем максималан број бодова. Оно што нас сада чека је Чешка и чувена стаза Брно. Надам се да неће бити оволико препрека да до тамо стигнемо и да ће ми једина брига бити противници на стази“, рекао је Борковић након другог тријумфа на Словакиарингу.

Следећи тркачки викенд биће одржан у Брну 5. и 6.септембра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести