Појачане „голубице” пуне оптимизма

У уторак ће фудбалерке из 32 клуба у Европи, распоређена у осам квалификационих група, почети међусобна надметања за улазак у шеснаестину финала Лиге шампиона. Пропозиције УЕФА предвиђају да само

 победници група стичу право за наставак такмичења.ЖФК Спартак из Суботице теоретски важи за великог претендента за пролазак даље, али пракса и теорија често знају да буду неусклађени и непредвидиви.Ако процењујемо снагу екипа на основу ФИФА рејтинга, онда је Бенфика највећи фаворит у Хрватској.

Бојан Арсић, спортски директор клуба из Суботице, пред почетак турнира је рекао:
- Улога фаворита прија, али терен је једино мерило где треба да потврдимо квалитет. Неће нам бити лако, јер је женски фудбал у Европи у великој експанзији. Сви играју добро и развијају се великом брзином. Покушавамо да пратимо европске трендове, а колико смо близу тих стандарда, показаће овогодишњи наступи на евросцени. Имамо циљ од којег нећемо лако одустати. Комплетирали смо тим, једино је и даље неизвестан наступ капитена Виолете Словић, која се успешно опоравља од повреде и почела је да тренира с екипом. Радује нас чињеница да се добро осећа и да без већих проблема подноси програм тренинга. Биће уз тим на квалификацијама, надамо се да ће ускоро поново заиграти и водити Спартакову генерацију у нове победе.

Занимљиво је да су фудбалерке саме себи одредиле циљ, па га је  прихватила и управа клуба. Подмлађена екипа Спартака, самоуверена и појачана са неколико искуснијих играчица, верује у сопствени квалитет и нада се победи на турниру. “Голубице” су појачале две младе и перспективне македонске играчице - Ели Јаковска и Александра Марковска, а претходних дана је потајно наговештавана могућност ангажовања додатних појачања.

Јуче су обелодањена и озваничена њихова имена и то су  репрезентативка Камеруна Габриела Нгаска (27), која игра на позицији нападача, као и играчица вицешампиона Словеније Рудар Скале Амела Фетаховић (29).

Ове године се у УЕФА Лиги шампиона за жене такмичи укупно 56 клубова. Од тога, 32 клуба учествују у квалификацијама, а 24 клуба са најбољим коефицијентом, директно су уврштена у елиминациону фазу (Топ 32) и чекају да им се прикључи осам победника квалификационих група.

С. Р.

Распоред Суботичанки у Осијеку

Такмичење на квалификационом турниру у Осијеку, Суботичанке ће почети данас у 17 часова, када ће одмерити снаге са португалском Бенфиком
У четвртак, 13. августа. такође од 17 часова,. Спартак игра утакмицу са Нороц Ниморенијем из Молдавије, а последњи изазов пред “голубицама” биће у недељу, 16. августа, када играју с домаћим Осијеком (17 часова).

 

EUR/RSD 118.0719
Најновије вести