Признање и част за добар рад

Када су имали прилику да тренирају с првотимцима, а посебно када су се Михајло Нешковић и Добрица Тегелтија нашли у комбинацији за тим у утакмици Суперлиге с Вождовцем, Душко Грујић,

директор Омладинске школе “Илија Пантелић”, сигурно је био пресерећан и изузетно поносан. Дечаци који су продукт добре организације и још квалитетнијег рада у млађим категоријама ФК Војводина потврдили су, као и људи који годинама учествују у процесу производње младих играча, да резултати и у том случају не изостају.

- Обојицу смо довели у клуб још пре четири године, јер смо препознали њихов фудбалски таленат - рекао је Грујић. - Захваљујући добром раду свих људи који и даље учествују у њиховом спортском сазревању,као и ставу нове Управе клуба да убрза доста ствари када су млади у питању, Нешковић и Тегелтија су дебитовали за сениорски тим са само 16 година. То је велико признање и част и за све нас који радимо у Омладинској школи “Илија Пантелић”. Нису само њих двојица, наравно, момци на које навијачи Војводине треба да обрате пажњу, јер ту су, одмах уз њих и младићи рођени 1998. године, попут Александра Месаровића и Петра Нићина, па годину дана млађи, које предводе Милош Зличић и Ранко Веселиновић и да на ређам даље.

Међу најмлађим дебитантима у историји Војводине, али и у српском фудбалу, били су раније и Данијел Алексић и Небојша Косовић, а сада им се, ево, придружио двојац рођен 2000. године.
- Велика је ствар то што су Миња и Добрица дебитовали, што је уједно била промоција њих самих,као и читаве наше школе - додао је Грујић. - Убеђен сам да ће они повући и остале вршњаке да још преданије тренирају и да се надају да ће и они, када дође време за то, радити и играти с првотимцима. Чињеница је да биолошки постоји проблем с мишићном масом, што се посебно односи на дефанзивце, али је лепо то што дечаци знају чему стреме и то им, убеђен сам, повећава жељу за радом. Јако је битно и то што се клуб враћа својој деци и што је недавно оформио млади А тим, у којем ће, како очекујем, играти јаке утакмице и убрзано стасавати за највећу сцену.

Душко Грујић се посебно осврнуо на млади А тим, као изузетно битну карику у процесу стварања будућих првотимаца.
- Управо из жеље да обезбедимо правилно сазревање генрација које наилазе, оформили смо овај тим. До полусезоне, нажалост, он неће моћи да се такмичи, иако све иде како треба у самом процесу рада и организације. Све ће се убрзати после зимске паузе и, ако буде среће, жеља нам је да их прикључимо неком такмичењу ван конкуренције. У том правцу желимо да то буде под окриљем ФСВ и да ови младићи сваке недеље имају јаке утакмице, које ћемо, и ако не успемо у науму, организовати сами. Уз то, чланови тима ће имати прилику да се огледају и с нашим првотимцима, а све то продукт је одличне сарадње са шефом струке Ненадом Лалатовићем и осталим члановима стручног штаба. Прича у коју смо ушли је права, припремамо децу за будућност и настојаћемо да им пружимо још боље услове за рад – најавио је Душко Грујић.

А. Предојевић

Десет генерација у Ветернику

ФК Војводина је један од клубова који, када је Србија у питању, најозбиљније селектира и ради с младим фудбалским нараштајем.

- Између 230 и 240 дечака свакодневно вежба у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику - истакао је Грујић. - То значи да имамо на окупу 10 генерација млађег нараштаја, које чине дечаци рођени између 1998. и 2007. године. С њима ради чак 18 тренера под уговором, уз помоћ тренера-волонтера, које такође едукујемо и желимо да и они једног дан још активније учествују у стварању будућих првотимаца нашег клуба.
 

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести