АМБИЦИЈЕ „ОРЛОВА“ НА РУКОМЕТНОМ ЕП Ђерона: Циљ је главна рунда и борба за олимпијске квалификације

СТАРА ПАЗОВА Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је данас да је главни циљ његовог тима пролаз у главну рунду Европског првенства и борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре у Паризу.
toni djerona
Фото: Youtube Printscreen

Рукометаши Србије почели су данас да се окупљају у Спортском центру ФСС у Старој Пазови где ће обавити завршни део припрема за ЕП у Немачкој 2024. године.

Рукометаши Србије ће потом у Старој Пазови тренирати до трећег јануара наредне године, а онда ће припреме наставити у Грањолерсу где ће одиграти три пријатељска меча против Словачке, Пољске и Шпаније. Српски рукометаши ће 10. јануара наредне године отпутовати у Минхен.

"Орлови" ће на ЕП 2024. бити у групи са Исландом, Мађарском и Црном Гором. Србија ће први меч на континенталном шампионату одиграти 12. јануара против Исланда.

"Више смо него узбуђени што смо поново на окупу, без обзира на изазове који се односе на физичко и здравствено стање играча. Сви смо свесни колико је ово ЕП важно, шта значи и за ову генерацију и за последње три године колико смо заједно, од утакмица против Француске у Зрењанину и Кретеју. Знамо да је ово прилика за остварење важних циљева и сви смо фокусирани на задатак", рекао је Ђерона, преноси званични сајт РСС. Он је истакао да ће време до почетка ЕП бити адекватно искоришћено.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести