АНДРЕЈ ТРНАВАЦ, ГОЛМАН РУКОМЕТНОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА: Тек треба да откријемо потенцијал ове екипе

Један од јунака победе рукометаша Војводине у Шпанији у Лиги Европе (ЛЕ) био је голман Андреј Трнавац, који је чак 19 пута бриљантним одбранама зауставио нападаче Ла Риохе, чиме су Новосађани на корак од пласмана у другу фазу другог по важности клупског такмичења Старог континента.
1
Фото: Андреј Трнавац, фото: Добојски рукометни турнир

– Узвратили смо Ла Риохи истом мером на њиховом терену. Нама у Новом Саду је недостајало спортске среће, али ни ми нисмо били на препознатљивом нивоу на Сланој бари. У Логроњу смо пружили лепу партију посебно у одбрани, дали смо неколико голове после њихових техничких грешки, постигли смо 32 гола у односу на 24 на нашем терену. Највећа разлика у нашу корист биле су полуконтре и мање техничких грешака, као и сјајан почетак другог полувремена, када смо додирнули осам голова предности. И поред наше слабости у финишу сусрета, показали смо да смо боља екипа од шпанске – подсетио се утакмице 4. кола ЛЕ Вошин голман Андреј Трнавац.


Милићева порука као адреналин

Пред излазак на терен рукометаши Војводине имали су и додатан мотив да у Логроњу буду на високом нивоу.

– Погледали смо кратак видео снима, који је направио стручни штаб, са победама, трофејима и поруком Милана Милића, која нам је дала додатну енергију. Ћутали смо, језа нас је полако обузимала и знали смо да побеђујемо – открио је Андреј.


Он сматра да је Воша заслужила да се нађе у Топ-16 екипа у овом такмичењу и прија му констатација да су његове одбране, можда, биле и пресудне.

– Сложио бих се с тим да су моје одбране овога пута биле важне поготово на крају када су Шпанци покушали да се „врат у живот“. То је све нормално, можда ће следећу утакмицу да ће главна рола да припадне Франу Лучину, или ако нама не иде тада ће евентуално наша одбрана и напад да то надокнаде... Једни без других не можемо да функционишемо.

Војводина може и на првој позицији да заврши овај део такмичења.


У уторак озбиљно на Алкалоид

У уторак од 18.45 часова Воша има прилику да, против Алкалоида, разреши све дилеме у вези наставка такмичења у ЛЕ.

– Без обзира на то што смо их победили у Скопљу, не очекујем ни мало лагану утакмицу, морамо да се спремамо максимално озбиљно. Млада су екипа, играју све боље. Против нас су имали најлошије издање. У Шпанији су одиграли нерешено, против Силкеборга држали се до пред сам крај... Победом стављамо тачку на први део такмичења и да на најлепши начин завршимо јесењи део сезоне – сматра Трнавац.


– Ако смо Силкеборг победили у Новом Саду, што то не бисмо урадили и на њиховом терену, поготово што немамо шта да изгубимо. Зашто не дати све од себе и не надати се? Тада би смо у наредну групу пренели четири бода.

Андреј сматра да ова екипа Војводине, када се врати Грегор Оцвирк и прикључи Стефан Додић, има велики потенцијал.


Андреј доследан наследник Андре          

Рукометне гене, без сумње, Андреј је наследио од деде по мајци, Андрије Бањанина, легендарног голмана Звезде и репрезентације Југославије, врхунског судије и контролора.

– Тренирао сам фудбал и кошарку, према којој имам велику љубав, коју ми је усадио мој отац иначе кошаркаш. Међутим, деда ме је у петом разреду одвео на рукомет у РК СЦ Вождовац уписао код Саше Кандића и прве две године није пропустио тренинг, чак ми је и показивао. На жалост, преминуо је раније него што сам ја стасао у оно што је одувек прижељкивао. Жао ми је што није дочекао да види моје партије. Али, он је ту негде горе и све то види и уверен сам да је поносан на мене – уверен је Андреј.


– Тек током сезоне треба да откријемо где је наш максимум, за који мислим да је велики. Полако све иде како треба, слажу се коцкице, једино нам је жао нашег другара Милана Милића који се повредио и много ће нам недостајати. Драго ми је то што се Голубовић добро снашао и на његов рачун иду све похвале.

Обично сви спортски путеви воде ка Београду, ка Звезди и Партизану, а код Андреја је то било у супротном смеру.

– Да је други спорт, кошарка или фудбал, у питању можда би тако било, али у рукомету зна се ко је главни. За разлику од Звезде, Партизан се држи некако. Мени је још олакшица била та пошто мој отац већ деценију живи у Новом Саду, а и Београд је близу. Шампион је шампион, Лига Европе још један мамац, здрава прича је у клубу, који иде узлазном путањом, а можда за коју годину и Лига шампиона стигне у Нови Сад, па да и ја будем део те приче. Од првог дана сам оберучке прихваћен, зближио се посебно са голманом Франом Лучином, који ме је, уз капитена Миљана Вуковљака, увео у екипу, врхунски ме примили. Фран и ја помажемо један другом, међусобна смо подршка и здрава смо конкуренција, без трена љубоморе – истакао је Андреј Трнавац.

Јово Галић

ЛИГА ЕВРОПЕ

Група А

Бенфика – Нант (20.45)

Р. Н. Левен – Кристијанштад (20.45)

Група Б

АЕК – Забрзје (18.45)

Бургдорф – Криен (18.45)

Група Ц

Савехоф – Куенса (18.45)

Винтертур – Горење (18.45)

Група Д

Скјерн – Нексе (18.45)

АБЦ – Бистрица (20.45)

Група Г

Шамбери – Фуксе (18.45)

Извиђач – Динамо (18.45)

Група Х

Константа – Татабања (18.45)

Шробри – Спортинг (20.45)

Група Ф

Војводина – Алкалоид (18.45)

Силкеборг – Ла Риоха (20.45)

1. Силкеборг               4             3             0             1             128:108             6

2. Војводина 3             2             0             1             116:108             6

3. Ла Риоха    4             1             1             2             108:119             3

4. Алкалоид  4             0             1             3             109:126             1

Група Е

Кадетен – Фленсбург (20.45)

Ловћен – Елверум (20.45)

1. Фленсбург                4             4             0             0             152:118             8

2. Кадетен      4             3             0             1             129:128             6

3. Елверум     4             1             0             3             134:128             2

4. Ловћен        4             0             0             4             96:137                0

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести