Аркус лига: Новосађани лако у Аранђеловцу

Рукометаши Војводине савладали су Шамот у Аранђеловцу у оквиру осмог кола Аркус лиге Србије.
rukomet
Фото: pixabay.com

Нису имали шампиони Србије проблема да освоје нове бодове. Имали су Аранђеловчани неколико добрих момената, али нису могли да угрозе победу Воше.

Новосађани су очекивано боље отворили меч и играли су разноврсно у нападу, и чврсто у одбрани. Домаћи нису могли да прате ритам гостију, те су често правили грешке које су шампиони Србије одлично користили. Војводина је играла тачно по инструкцијама тренера Ројевића, покретљиво у одбрани са пуно фаулова и нису дозволили Аранђеловчанима да се распуцају. У првом полувремену на голу Војводине је бриљирао Дрис Дриси.

У наставку сусрета Војводина је наставила у  истом ритму и у 40. минуту је имала двоцифрену предност (14:24). Да је тим "црвено-белих" на добром путу говори чињеница да је у претхоодних неколико утакмица увек неко други искакао. Овог пута то је био Милан Милић који је разорним шутевима са девет метара постизао поготке. Домаћи се нису предавали, користили су грешке Војводине и након два минута искључења гостију дошли на "само" осам голова заостатка. Ипак, у финишу сусрета када је било најпотребније чета Бориса Ројевића је одиграла најбоље што зна и тако заслужено освојила три бода. За играча утакмице проглашен је Грегор Оцвирк.

Шамот - Војводина 25:38 (11:17)

АРАНЂЕЛОВАЦ: СЦ Шумадија, гледалаца 300. Судије: Петровић и Цветковић (Ниш). Седмерци: Шамот 3 (2), Војводина 3 (3). Искључења: Шамот 4, Војводина 14 минута.

ШАМОТ: Чоловић (5 одбрана), Прековић 4, Радисављевић, Илић 1, Барбатесковић 1, Радосављевић 4, Живојиновић 2, Прашчевић 1, Спасић 2, Крејовић, Ломић 1, Милинић, Антић 5, Марић, Мрда 4, Митровић (3 одбране).

ВОЈВОДИНА: Лучин (7 одбрана, 1 седмерац) Дриси (11 одбрана), Васић, С. Милић 2, М. Милић 6, Оцвирк 7, Вуковљак, Куртеш, Миленковић 5, Рађеновић 1, Пешић, Томић 2, Роган 2, Бунета 7, Грозданић 6, Пукховски.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести