Аркус лига: Новосађани силовитом игром до нових бодова

Рукометаши Војводине победили су београдски Обилић у трећем колу Аркус лиге Србије.
Аркус лига/Милош Грозданић специјалиста за седмерце
Фото: Аркус лига/Милош Грозданић специјалиста за седмерце

Новосађани су лако изашли на крај са Београђанима, највише захваљујући доброј реализацији у нападу као и расположеним чуварима мреже Франу Лучину и Идризу Идризију. Војводина након три одиграна кола има максималних шест бодова.

У уводним минутима сусрета обе екипе су биле ефикасне и лако долазиле до голова. Новосађани су се определили за одбрану у формацији 5-1 са истуреним капитеном Миљаном Вуковљаком, који се на тој позицији ротирао са Роганом и Томићем. Воша је нападе решавала претежно преко крила, а пошто су и Марко Васић и Милош Грозданић били расположени средњи бек Бранко Томић био је на слатким мукама када је бирао на коју ће страну послати пас. До осетније предности домаћи су дошли у 10. минуту када су по први пут повели са четири гола разлике (7:3). Војводина је играла ефектан рукомет и одржавала је предност, али су гости пред крај првог  полувремена показали квалитет којим би дошли до преокрета. Искусном игром Београђани су изнудили два седмерца у размаку од два минута, али је феномелани Фран Лучин успео да сачува мрежу нетакнутом у оба наврата.

У наставку сусрета актуелни шампиони су "додали гас" и након 40 минута игре имали су двоцифрену предност (29:19). Стратег Обилића Марко Павловић покушао је да минутом одмора прекине серију Воше, али као да је урадио супротно, млади играчи домаћих су се разиграли, и сигурно постизали гол за голом на одушевљење публике. У финишу сусрета атрактиван рукомет играли су и гости којима је било јасно да неће освојити бодове у Новом Саду. Ласкаво признање за најбољег играча утакмице добио је  голман Војводине Фран Лучин.

Војводина - Обилић 44:23 (21:14)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 100. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Војводина 5 (5), Обилић 7 (4). Искључења: Војводина 16, Обилић 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Идризи (5 одбрана), Лучин (9 одбрана, 3 седмерца), Васић 7, Тасић, Милић 1, Вуковљак, Куртеш, Миленковић 4, Савић 1, Рађеновић 2, Пешић 3, Томић 2 (1), Роган 3, Бунета 4, Грозданић 12 (5), Пуховски 4.

ОБИЛИЋ: Остојић 1 (1), Савић, Буквић 3, Топаловић 1, Младеновић, Гојковић 2, Јестровић 5, Дражић (7 одбрана), Јовановић 2 (2), Антељ (2), Милутиновић, Стојановић, Турудић 3, Ћирић, Вујичић 2, Сладић 4 (1).

В. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести