Аркус лига: Рукометаши Воше обезбедили пласман у финале плеј-офа

ПАНЧЕВО: Рукометаши Војводине савладали су Динамо из Панчева и у другом мечу полуфинала плеј-офа Аркус лиге и тако се пласирали у финале.
r
Фото: Darko Milenković postigao je tri gola za Vošu/Dnevnik (Filip Bakić)

Изабраници Бориса Ројевића су имали осцилације у игри, али су у пресудним моментима били на висини задатка и бориће се за нову титулу шампиона Србије.

У уводним минутима боље су се снашли гости из Новог Сада који су лако долазили до голова, док су на другој страни терени играли добру дефанзиву и константно имали најмање два гола предности. Брзо се домаћин консолидовао и уз подршку са трибина смањио заостатак. У редовима Динама највише се истакао искусни Душко Челица који је постизао голове када саиграчи нису могли, али је исто тако са неколико луцидних додавања показао квалитет и спортску интелигенцију. Наставили су Банаћани са добром игром, одржавали су минималну предност и поново потврдили да могу да се носе са шампионом Србије.

Отпор Панчевцима пружао је сјајни средњи бек Војводине који је креирао нападе бело-црвених и постигао је шест голова у првих 30 минута. Као и на Сланој бари на мечу у хали Стрелиште виђена је веома груба игра обе екипе и неколико беспотребних фаулова који су могли да повреде противника. У финишу првог полувремена играло се гол за гол, али су гости ипак отишли са предношћу на одмор.

У наставку сусрета разбранили су се голмани Динама, Обрад Ивезић био је задужен за седмерце док је Немања Марјановић у игри стајао на голу Панчеваца. С друге стране солидан је био чувар мреже Војводине Фран Лучин.  Динамо је, ношен сјаном публиком играо добро и имао минималну предност.

Домаћи су слабо користили пивота Борислава Урту, али су зато са бековских позиција били неумољиви. У другом полувремену потпуно је ван ритма био Белорус Борис Пуховски који је бриљирао у првом делу, као и Мохамед Азиз који је правио техничке грешке и исхитрено завршавао нападе.

У финишу сусрета повредио се бек Новосађана Милан Милић и није се враћао на терен у одлучујућим тренуцима. У кључним моментима бело-црвени су одиграли на искуство и тако се пласирали у финале плеј-офа домаћег првенства.

У среду се од 19.30 часова састају Металопластика и Партизан у Шапцу.

Београђани су победили у првом мечу са 29:24.

В. Г.

Динамо - Војводина 23:26 (12:14)

ПАНЧЕВО: СЦ Стрелиште, гледалаца 400. Судије Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Динамо 4 (3), Војводина 9 (5). Искључења: Динамо 12, Војводина 8 минута.

ДИНАМО: Марјановић (7 одбрана), Дорњеи, Перовић, Станић, Челица 6, Јездимировић, Ивезић (4 одбране, 3 седмерца), Новаковић, Чабрило 5 (2), Јаћимовски 1, Дистол 1, Урта 1, Голубовић 3, Костадиновић 2, Милошевић, Сунајко 4 (1).

ВОЈВОДИНА: Лучин (10 одбрана, 1 седмерац), Васић, С. Милић 1, М. Милић 1, Оцвирк 1, Вуковљак, Арсенић (2 одбране), Азиз 2, Миленковић 4, Пушица, Рађеновић 3, Пешић 1, Томић 2, Куртеш 1, Роган 3 (3), Пуховски 7 (2).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести