Аркус лига Србије: Новосађанке поклекле у Шумадији

КРАГУЈЕВАЦ: Рукометашице Војводине поражене су од Радничког у Крагујевцу у 14. колу Аркус лиге Србије. Виђен је добар меч са пуно преокрета и лепих потеза, али су на крају домаће рукометашице имале више знања и спортске среће и уписале победу.
r
Фото: Ana Lazić bila je sjajna u Kragujevcu/Arkus liga

У првих 30 минута виђена је велика борба и доста грубих фаулова. Играло се гол за гол, а обе екипе су форсирале зонску одбрану. У редовима Војводине је, као по обичају на голу располежена била Ана Булатовић која је са неколико сјајних инетервенција дала додатни мотив саиграчицама.

Поред ње незаустављива је у првом полувремену била капитен Ана Лазић са осам постигнутих погодака. Код Крагујевчанки је бриљирала средњи бек Теодора Величковић која је головима из утрчавања одржавала резултатски егал.

У наставку сусрета заиграле су рукометашице Радничког нешто конкретније и показале да могу да се носе са сваком екипом у лиги. Стекле су Крагујевчанке и предност највише захваљујући несмотреним фауловима Новосађанки који су санкционисани са два минута искључења па је Раднички лако долазио до погодака.

У одбрани су домаће играчице играле у формацији 5-1 и тако су зауставиле Ану Лазић и спречиле је да настави са серијом из првог полувремена. Боље су биле Шумадинке у наставку, а поготово се истакла голман Тамара Костић која је имала неколико везаних одбрана и одржавала је шансе домаћих за победу. Исто тако бриљирала је и Ана Булатовић која је одбранила два седмерца. У финишу су се боље снашле Крагујевчанке и тако уписале два важна бода.
 

В. Г

Раднички - Војводина 30:29 (17:17)
 

КРАГУЈЕВАЦ: СЦ Лепеница, гледалаца 200. Судије: Вучић и Обрадовић (Зрењанин). Седмерци: Раднички 5 (3), Војводина 3 (3). Искључења: Раднички 8, Војводина 16 минута.
 

РАДНИЧКИ: Величковић 11 (3), Појужина, Пидро, Вучићевић, Инђић 4, Стоиљковић 6, К. Петровић 2, Рашковић, Бјелак 3, Д. Ранковић 2, Т. Петровић 2, Костић (12 одбрана), Андрић, Милосављевић, З. Ранковић.
 

ВОЈВОДИНА: Раич, Чаушевић 4 (2), Ловрић, Голушин 1, Лазић 12, Ивошевић, Тодоровски 4 (1), Томић 2, Булатовић (9 одбрана, 2 седмерца), Бахун 1, Зафировић, Петронијевић 5.
 

Резултати 14. кола

Раднички - Војводина 29:30

Медицинар - Наиса 26:25

Панчево - Јагодина 24:32
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести