Аркус лига Србије: Воша убедљива на Сланој бари

НОВИ САД: Рукометаши Војводине савладали су Кикинду на Сланој бари у 15. колу Аркус лиге Србије.
r
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Новосађани су од првог до последњег минута били квалитетнији од гостију из Кикинде и тако су потврдили добру форму и уписали нове бодове. Код црвено-белих су се истакли Марко Васић и Грегор Оцвирк док је код гостију сјајан био Симо шијан.

Новосађани су били бољи у уводним минутима и лако долазили до погодака. Разноврсно су играли црвено-бели у нападу, па су голови долазили са црте преко Луке Рогана, али и са крила и бековских позиција. С

друге стране једини расположени је био позајмљени играч Воше Симо Шијан који је у првих 10. минута једини налазио пут до гола Луке Арсенића. Војводина је током првог полувремена играла зонску одбрану. Наставили су Новосађани са ефектном игром и полако су правили убедљивију разлику.

Искусни белоруски интернационалац Барис Пукховски одлично је организовао игру домаћих и  делио лопте саиграчима, посебно десном крилу Марку Васићу који је бриљирао у првом периоду.

У наставку сусрета виђена је слична игра. Нису се гости предавали, далеко од тога, али је Војводина играла тако да Кикинда никако ниие могла да их угрози и смањи резултатски заостатак.  Разиграном Васићу се у другом полувремену прикључио и Словенац Грегор Оцвирк који је због повреде пропустио почетак сезоне и судећи по игри рукомет му је недостајао, сјајно се снашао у нападу и постизао голове са дистанце али и пробијањима после доброг изграђених акција. 

У редовима гостију Сими Шијану је све полазило за руком али није успео да ублажи пораз Банаћана. Кикинда је у дугом полувремену играла одбрану у формацији 5-1 са истуреним Комареком који је имао задатак да отежа организовање напада Бранку Томићу.

Ипак, у финишу сусрета, гости као да више нису могли да се боре па је Војводина константно повећавала предност и лако је привела меч крају. За најбољег играча сусрета проглашен је играч Војводине Марко Васић који је постигао 12 погодака.

В. Гвозденовић

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Војводина - Кикинда 39:26 (18:12)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца:100. Судије:  Тодијевић (Нови Сад) и Марковић (Врбас). Седмерци: Војводина 4 (4), Кикинда 5 (3). Искључења: Војводина 4, Кикинда 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (2 одбране), Арсенић (5 одбрана, 1 седмерац), Васић 12, С. Милић 1, М. Милић 2, Оцвирк 7, Вуковљак, Миленковић 2, Пушица 1, Рађеновић 1, Пешић 1, Томић, Куртеш 1, Роган 3, Грозданић 6 (4), Пукховски 2.

КИКИНДА: Балабан 1, Кукић, Стојановић, Босанчић, Лисица, Ђукић, Мишков, Шијан 14 (3), Врговић, Панић 2, Ракић 2, Комарек 7, Илић, Гаћиновић (9 одбрана).

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести