Аркус лига: Сремицама мало фалило за изненађење

ЈАГОДИНА: Рукометашице Јагодине савладале су Железничар у првом мечу финала плеј-офа Аркус лиге. Домаће рукометашице су биле боље и заслужено су уписале победу.
a
Фото: Jovana Vasiljković ostavila dobar utisak na golu Železničara uprkos porazu/Arkus liga

У уводним минутима сусрета боље су се снашле домаће играчице. Уз подршку са трибина долазиле су до погодака, а исто тако су биле покретљиве и дисциплиноване у одбрани. Јагодинке су водиле са 3:0, а на први гол Железничара чекало се чак девет минута када је ведета Инђијки Дуња Табак пробила лед. Након овог поготка гошће су се опустиле и заиграле најбоље што знају, успеле су да смање заостатак и у нардном периоду играло се гол за гол.

У редовима Јагодине у првих 30 минута истакла се Ивана Митровић која је са бековских позиција задавала највише брига сјајној Јоване Васиљевић на голу Железничара. Код Сремица бриљирала је десни бек Милица Игњатовић, као и репрезентативка Србије Дуња Табак. У финишу првог полувремена гошће су имале пад концентрације, али је тада заблистала Јована Васиљковић на голу са неколико одбрана и једним скинутим седмерцем одржавала је резултатску неизвесност.

У наставку сусрета виђена је слична игра. Боље су стартовале Јагодинке, али само до тренутка док се Инђијке нису опустиле и заиграле квалитетно. Растрчале су се изабранице Владе Шимичића и сјајно играле на контру. Домаће рукометашицw су одржавале минималну предност и након 40 минута игре било је 17:16. Како се меч ближио крају чинило се да су нервозније домаће играчице које су пре меча биле фавориткиње и очекивало се да ће лако уписати победу.

Као што је било и очекивано, важност утакмице је утицала да рукомет не буде леп за око, већ да на моменте више личи на амерички фудбал, пошто су обе екипе направиле неколико беспотребно грубих стартова. У завршници сусрета поново су Инђијке морале да стижу предност Јагодине. Грешиле су Сремице у нападу, али је тада бриљирала Васиљковићева на голу и тако дала нову енергију саиграчицама. Нису се предавале гошће и успеле су да изборе продужетак. У продужетку су се играли дуго напади, а питање победника решено је у последњим секундама меча када  је Исидора Богуновић постигла погодак и донела победу Јагодини.

Други меч финала играће се 23. маја у Инђији од 18 сати, док је евентуална трећа утакмица заказана за 27. мај у Јагодини такође од 18 часова.

В. Г.

Јагодина - Железничар 28:27 (28:27, 23:23, 23:23, 12:11)

ЈАГОДИНА: ХС „Јасса", гледалаца 300. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Јагодина 2 (1), Железничар 3 (2). Искључења Јагодина 8, Железничар 12 минута.

ЈАГОДИНА: Радивојевић, Аџић 3, Симатовић 1, Пејовић 3 (2), Сукур, Живковић, Гугач 2, Радевић 5, Хлођик (4 одбране), Марковић, Радовић 1, Ђурашиновић, Богуновић 3, Стојановић, Гојковић 1, Митровић 9.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Жак, Чаврић 2, Новаковић, Табак 4, Аврамовић 2, Ловрић 6 (2), Ковачић, Оташевић 4, Жакула, Симић, Чинку, Игњатовић 6, Ј. Јовановић 3, А. Јовановић, Бакша, Васиљковић (6 одбрана, 1 седмерац).

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести