Аркус лига: У финишу драма у Кикинди

Минут пре завршетка утакмице, код вођства 28:27 за домаћина, гости из Новог Пазара имали су други напад и нису проналазили право решење да постигну гол.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Ипак, девет секунди пре краја, њихов најбољи стрелац Павле Бандука одлучио је да шутира и успео да изједначи на 28:28. Преостало време било је прекратко да домаћин дође до победе, па је тако бод отишао с екипом са југа Србије.

У првих 30. минута играло се гол за гол, а домаћин је успео да у последњим секундима изједначи на 14:14, погодком капитена Милана Кењала. У наставку, плави из Кикинде били су надмоћнији, више пута имали вођство, а оно је у 56. минуту износило 28:26. Кикинђани тада чине неколико грешака у нападу, што је Нови Пазар казнио голом и смањењем резултата.

Овим бодом чини се задовољни су и једни и други, јер он домаћину омогућује да се на крају нађе у плеј-купу, а гостима да и даље задрже теоријску шансу да обезбеде плеј-оф.       

Кикинда Гриндекс – Нови Пазар 28:28 (14:14)

КИКИНДА: Хала СЦ „Језеро”, гледалаца : 400, судије: Милош и Ђорђе Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Кикинда Гриднекс 1 (0), Нови Пазар 2 (2). Искључења: Кикинда Гриндекс 8, Нови Пазар 10 минута.

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Ковачевић, Барјактаревић 2, Дукатаров, Лисица 1, Голић, Продановић, Кењало 1, Павлов, Потпара 5, Мишков (14 одбрана), Станковић 1, Врговић 3, Панић, Трумбеташ 9, Косановић, Комарек 6.

НОВИ ПАЗАР: Мујчиновић, Жујовић 4 (2), Међедовић 4, Арифовић, Црвенешић, Миловановић (12 одбрана), Мекић, Хаџовић 2, Хакић, Давидовић 4, Раковић, Бандука 8, Радисављевић, Милошевић 6.

М. Секулић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести