Аркус лига за рукометаше: Новосађани без милости

НИШ: Рукометаши Војводине баш немају милости, после Динама, срушили су још једног противкандидата за титулу – Железничар и то у Нишу.
a
Фото: Aleksandar Babić u skoku/Arkus liga

Новосађани су деловали толико моћно у одбрани и у идеално утренираном нападу, са одличним голманом Светиславом Веркићем, па су Нишлије, а нема сумње да то чека и остале ривале, доводили до „лудила“. Једина непознаница је, и овога пута, била с којом разликом ће да славе изабраници Бориса Ројевића.

Обе екипе су у меч ушле жестоко и снажно у одбрани, чак је то било толико оштро и недопустиво да се очекивало да ће судије више да реагују. Војводина је стрпљиво градила напад, водећи од готово самог почетка један-два гола разлике. Доста су се мучили да надиграју високе и снажне домаће играче, па су морали да иду преко крила (Станковића и Рађеновића) и пивота (Куртеша и Ратковића), док је млади Томић индивидуалним акцијама пробијао зону Нишлија.

После 20-ак минута Новосађанима је пала концентрација, Железничар је заиграо још снажније и јаче у дефанзиви, Спасић је постигао неколико важних голова са крила, да би у 27.минуту после почетног вођства поново престигли Војводину (10:9). Војводинини играчи нису посустајали, Прибак је паметно водио напад, па је после неколико добрих акција актуелни шампион на одмор отишао са голом предности. Управо Немања Прибак је био та превага на Војводининином тасу у првом делу игре.

Наставак је био у знаку Новосађана, а тренер Ројевић је у игру увео свеже снаге Бабића и Шотића. Веркић је био на нивоу, одбрана Новосађана је била доминантнија, док је конце игре у нападу држао Прибак, који је диктирао, намештао и погађао. Буквално, у смислу те речи, експлодирао је Страхиња Станковић, који је био немилосрдан по мрежу немоћног Коцића.

Велики учинак давали су Јовица Николић и Бранко Томић, док је највеће изненађење био леви бек Александар Бабић, који је уз Вуковљака држао одбрану и дао два предивна гола са девет метара, што је дало крила целој екипи.

Железничар је покушавао променом зоне на 5-1 и „фластером“ да поремети госте, али то је било узалудно против Војводине, која је имала „дужу“ клупу. Новосађани улазе у 22. месец без пораза, а последњи је био у мају 2019. године управо у Нишу.

Ј. Галић

Железничар – Војводина 22:31 (11:12)

НИШ: Хала Чаир, судије: Секулић и Јовандић (Панчево), седмерци: Железничар 5 (1), Војводина 3 (2), искључења: Железничар 10, Војводина 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стошић (2 одбране), Бојан Радивојевић 1, Д. Стојановић, Аризановић, Станојевић, Петровић, Милосављевић 5, Анђелковић 2, Спасић 8 (1), А. Стојановић 3, Антић, Тркуља, Миловановић 2, Павловић 1, Коцић (7 одбрана, 1 седмерац).

ВОЈВОДИНА: Куртеш 2, Милић, Мирковић, Прибак 1, Вуковљак, Веркић (12 одбрана, 2 седмерца), Миљковић, Миленковић, Арсенић, Рађеновић 2, Ратковић 2, Томић 6, Станковић 10, Николић 2, Шотић 4 (2), Бабић 2.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести