Аркус лига за рукометаше: Воша сервирала хладну освету Панчевцима

Рукометаши Војводине савладали су Динамо из Панчева у 17. колу Аркус лиге Србије и тако се осветили за пораз од Динама у првом делу сезоне.
e
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Новосађани су са расположеним нападачким снагама и сјајним голманом Франом Лучином уписали веома важну победу. Новосађани су били бољи у уводним минутима сусрета на обе стране терена и лако долазили до погодака.

На голу је као по обичају расположен био Фран Лучин који је био непремостива препрека за шутере Динама и поред одбрана са дистанце уписао је и два одбрањена седмерца. Ипак, гости су брзо заиграли најбоље што знају и показали да је дуел на Сланој бари са правом окарактерисан као дерби 17. кола Аркус лиге Србије. Да и у Панчеву бране врхунски голмани показао је Немања Марјановић који је, као и колега Лучин имао своје вече. Војводина је у 17. минуту остала без сјајног дефанзивца Александра Куртеша који је због безобзирног фаула добио црвени картон. Црвено-бели су константно одржавали два гола предности, иако су гости наваљивали и имали прилике да смање заостатак.

Новосађани су одлично започели друго полувреме, напад је добро функционисао, а Лучин је наставио где је стао и сјајно бранио гол домаћина. На истеку 40. минута Војводина је имала до тада максималних седам голова предности (22:15). Домаћи су играли сјајну  одбрану, са брзим реакцијама и обично су се напади Динама завршавали уз подигнуту руку судија. Како је време одмицало домаћи су били све сигурнији, публика све гласнија и било је јасно да се гости враћају у Панчево празних руку. За најбољег играча утакмице проглашен је Фран Лучин.

Војводина - Динамо 34:21 (16:14) НОВИ САДСЦ Слана бара, гледалаца 300. Судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци Војводина 6 (5), Динамо 2 (1). Искључења: Војводина 8, Динамо 8 минута. Црвени картон: Александар Куртеш у 17. минуту (Војводина). ВОЈВОДИНАЛучин (16 одбрана, 2 седмерца), Арсенић, Васић 6 (1), С. Милић, М. Милић 5, Оцвирк 1, Вуковљак, Азиз 7, Миленковић 2, Подунавац, Рађеновић, Пешић, Куртеш, Роган 3, Грозданић 5 (4), Пукховски 5. ДИНАМОМарјановић (4 одбране), Дорњеи 4, Перовић, Челица 1, Јездимировић 2, Ивезић 2 (3 одбране), Чабрило 2, Јаћимовски, Тонић, Дистол, Павловић 2, Урта, Костадиновић, Радовић 2, Милошевић 2, Сунајко 4 (1).

 В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести