Аркус лиге Србије: Војводина савладала Пролетер

Рукометаши Војводине победили су Пролетер у оквиру првог кола Аркус лиге Србије.
С. Шушњевић/Са меча Војводина-Пролетер
Фото: С. Шушњевић/Са меча Војводина-Пролетер

Новосађани су до убедљиве победе стигли одличном егзекуцијом у нападу којом су доказали да су и после промена у играчком кадру, и даље у самом врху домаћег рукомета.

У уводним минутима сусрета обе екипе су играле брзо у нападу без пуно додавања. Новосађани су до голова стизали преко пивота који су били расположени у првом делу. Добру игру Воше у нападу одлилне је пратио талентовани голман Фран Лучин који је без страха бранио ударце искусног Момира Рнића. На истеку десетог минута тренер Зрењанинаца затражио је минут одмора како би прекинуо серију домаћих, али су актуелни шампиони наставили у истом ритму. Војводина је одбрану претежно играла у формацији 5-1 са истуреним Роганом или Куртешом. Публику на Сланој бари разгалио је Марко Васић који је најпре украо лопту а затим ефектном завршницом дошао до свог четвртог поготка на мечу. Војводина је после 20 минута имала максималних девет голова предности. Лучин је наставио са бравурама на голуи био је нерешива енигма за Зрењанинце који су, иако млади показали таленат и борбеност.
Након 15 минута паузе наставило се "јово наново". Истина, заиграли су Зрењанинци нешто агресивније, али су Новосађани сталоженом игром одржавали двоцифрену игру, највише захваљајући распуцаном крилу Марку Васићу. Код гостију међу расположенијима је био млади Милош Павловић са шест погодака. Изабраници Бориса Ројевића су били незаустављиви у нападу, па су себи дозволили луксуз да не играју одбрану агресивно, како они то знају. Како је расла предност Новосађана било је све јасније да су тренутно за класу бољи од играча Пролетера. Тренер Ројевић је сао шансу свим играчима како бис е што воље разиграли и спремили за наредне дуеле, како у Европи тако и у домаћем шампионату. Најбољи играч утакмице био је Марко Васић.

В. Гвозденовић

Војводина - Пролетер 34:20 (21:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 100. Судије: Радаковић и Бакмаз (Нови Сад). Седмерци: Војводина 5 (3), Пролетер 3 (2). Искључења: Војводина 8, Металопластика 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Идризи 5 одбрана, Лучин 17 одбрана, Васић 9 (2), Тасић 1 Милић , Вуковљак, Куртеш 4 , Миленковић 1, Савић , Рађеновић 2, Пешић 1, Томић 1, Роган 4,  Бунета 3, Грозданић 6 (1), Пуховски 2.

ПРОЛЕТЕР: Стоиљковски, Карлаш 1, Ранковић 1, Л. Павловић 3 (1) Скубан 2 (1), Тошков, Рнић, Поповић 1, Брети 3 одбране, 1 седмерац, Терзић 1, Кривошија 2, М. Павловић 6, Кубуровић 2, Вукадиновић, Ковачевић 5 одбрана, 1 седмерац.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести