Бараж за Прву лигу: Рукометаши Херцеговца фаворити против Славије

Гајдобра је на ногама.
Prodanovic Rajko
Фото: Рајко Продановић у двострукој улози, играча и директора, фото: Приватна архива

Њихови мезимци, рукометаши Херцеговца, налазе се на корак од пласмана у Прву лигу Србије, група север. На том путу стоји им новосадска Славија, с којом ће сутра (субота) од 19 часова, на неутралном терену у Футогу, да одмере снаге. Ако изабраницима Драгана Суџума то пође за руком, биће то успех за историју, пошто би Гајдобрани, после реактивирања клуба, за две сезоне прескочили два ранга такмичења.

Херцеговац је био на добром путу да то оствари у сезони за нама, која је поништена због ковида, имајући у виду да је био лидер и до краја такмичења имао је најлакши распоред. Међутим десио им се бараж.

– У најјачем саставу, можда и у клупској историји, заиграћемо у баражу – рекао је Рајко Продановић директор Херцеговца. – Погодило се то да два бивша репрезентативца из нашег села Добривоје Марковић и моја маленкост приводимо крају каријере и заиграћемо за матични клуб, што је била наша давнашња жеља. Прошле сезоне направили смо добру базу играча (Јањић, Козомора, Надовеза, Абаџић...), сада смо то надоградили, а томе је добринело да због глобалне ситуације многи играчи су без ангажмана. Оно чиме се највише поносимо је то да ћемо у својим редовима имати и Растка Стојковића, кога не треба посебно представљати, који има изузетне односе са играчима нашег клуба. Ту је и актуелни репрезентативац у рукомету на песку и у кечу Бранко Радаковић. Тиме смо повећали шансе за остварење става управе да заиграмо у вишем рангу.


Састав

Боје Херцеговца у наступајућој сезони браниће – голмани: Владимир Абаџић, Стефан Солдо, Лазар Аћимовић, крила: Александар Јањић, Добривоје Марковић, Рајко Продановић, Страхиња Рачић и Младен Француз, пивотмени: Мирко Козомора, Растко Стојковић, Немања Ратковић и Милан Самарџић, бекови: Божидар Надовеза, Никола Краљ, Лука Тодоровић, Марко Бојанић, Никола Радаковић, Никола Бакмаз, Страхиња Рађеновић и Игор Танкосић.


Гајдобрани не намеравају да се ту зауставе.

- Имајући у виду играчки кадар, уз још нека појачања, штета би била да се задржимо у трећем степену такмичења. Жеља нам је да се базирамо на играче из села, већ је ту њих десетак, што је изузетна прича за мало место као што је Гајдобра. Циљ је да управо кроз утакмицу баража, као и свим играчима који су се окупили у нашем клубу, привучемо што више деце да се баве рукометом. Мамац су и играчи који су оставили дубок траг у нашем рукомету. Тако ће на терену ће бити шест бивших репрезентативаца и два на клупи, тренер Драган Суџум и руководилац екипе Спасо Јањић.

Продановић каже да Гајдобра живи за данашњи дан, да су отворене трибуне да би житељи овог бачког места и њихови пријатељи напунили и Београдску арену.

– Велика је штета што публика не може да присуствује утакмици. Ово је један историјски момеменат за село. Ово је за нас Лига шампиона. У центру Гајдобре биће постављена два видео бима где ће моћи да се уживо гледа наша утакмица.

У РК Херцеговац не беже од улоге фаворите против Славије имајући у виду састав екипе.

– Све осим наше победе, уз сво уважавање Славије, било би велико изненађење. У претходној сезони победили смо их убедљиво на нашем терену, а тада нисмо имали све ове играче – нагласио је Рајко Продановић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести